• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begović spreman za Izrael?

Autor mondo.ba

Čuvar mreže engleskog Stouka Asmir Begović stigao je na okupljanje "zmajeva" dan kasnije od ostalih reprezentativaca, s obzirom da je nakon povrede u Engleskoj morao na dodatne preglede.

Asmir Begović stigao je sa danom zakašnjenja na pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenici uoči duela sa Izraelom u Haifi 16. novembra.

Čuvar mreže Stouka boravio je u Engleskoj, gdje je obavio dodatne preglede nakon povrede, a dobra vijest je da bi "jedinica" reprezentacije BiH trebalo da bude spremna za meč za Izraelcima.

"Čekaju me terapije u narednim danima za koje se nadam da ću uspješno proći i da ću biti spreman u nedjelju stati na gol", poručio je Begović, a prenosi portal reprezentacija.ba.

Reprezentativni čuvar mreže pohvalio je nedjeljnog rivala, o kojem OVDJE možete pročitati razne zanimljivosti.

"Izrael je dobra ekipa, ali mi moramo sebe gledati i svoj kvalitet koji je velik. Neće biti lako zbog navijača, klime i neugodnog protivnika, ali vjerujem u pobjedu kao i ostatak ekipe. Nedostajaće nam Edin Džeko i Vedad Ibišević, ali imamo druge kvalitetne igrače. Važno je pronaći sistem da to sve funkcioniše i odigrati dobro", naglasio je Begović, koji će protiv Izraela zbog odsustva Džeke nositi kapitensku traku.

"Meni je najvažnije da reprezentacija pobjeđuje, da ja branim, a onda tek ko će biti kapiten. Svakako kapitenska traka svoje domovine najveća je čast za fudbalera".

Na pitanje šta očekuje od duela u Haifi, ali i u preostalim mečevima kvalifikacija, golman Stouka kaže:

"Imamo još šest utakmica na proljeće, ali bi nam bilo puno lakše ukoliko pobijedimo u Izraelu. Ja samo razmišljam o pozitivnom rezultatu", optimista je Asmir Begović.

Duel Izraela i Bosne i Hercegovine na programu je u nedjelju, 16. novembra od 20 časova i 45 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC