• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape Sušić: Moj sinovac će i kod Meše biti starter

Autor mondo.ba

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić izjavio je da će njegov sinovac Sven Tino Sušić "natjerati" novog kormilara "zmajeva" Mehmeda Baždarevića da bude u "startnih 11" u reprezentaciji.

 Pape Sušić: Moj sinovac će i kod Meše biti starter Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Vezista Hajduka navodno je vrlo blizu transfera u milanski Inter za sumu u rasponu od dva do pet miliona evra.

Kako je prenio sarajevski "Dnevni avaz" ta vijest jako je obradovala njegovog strica, popularnog Papeta, posebno jer jer zbog pozivanja svog sinovca dospio na "stub srama" u javnosti.

"Sigurno da je to velika stvar i za njega i za Hajduk. Međutim, mene to ne iznenađuje s obzirom da Tino zaista u zadnje vrijeme igra dobro, u zadnje dvije godine on je jedan od najboljih igrača Hajduka. Vidio sam ja radeći s njim, kad je bio na pripremama za reprezentaciju koliko je on ozbiljan i ambiciozan momak", izjavio je Sušić i dodao da je uvjeren kako će Sven Tino naredne sezone biti jedan od standardnih igrača "neroazura".

Prema Papetovim riječima, prije transfera, koji još nije zvaničan, Sven Tino ga je pozvao i pitao za mišljenje. "Rekao sam mu da bi za njega najbolje bilo da ide u Italiju".

Na pitanje o negativnim komentarima i prozivanjem za nepotizam koji je izazvao pozivanjem svog sinovca među "zmajeve", Pepe je ponovio da mu je "savjest uvijek bila čista".

"Tino je kod mene imao isti tretman kao i svaki drugi igrač. Bio sam čak u dilemi da ga vodim na Svjetsko prvenstvo. Malo mu je pala forma dva-tri mjeseca prije SP-a, ali onda je neposredno pred turnir odigrao nekoliko dobrih utakmica. To je bio razlog što sam ga poveo. Da nije tako bilo, sigurno ga ne bih vodio u Brazil samo zbog prezimena. Tamo je igrao malo, ali je opravdao povjerenje".

Na kraju se Pape nije složio da je Tino klasa odmah do Edina Džeke ili Miralema Pjanića, ali...

"Ne bih išao tako daleko, ali smatram da će vrlo brzo primorati Mešu Baždarevića da stavi u prvu ekipu", zaključio je Sušić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC