• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odović prozvao

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri Željezničara počeli pripreme za polusezonu. Aplauzi za novog trenera Milomira Odovića.

 Odović prozvao  Izvor: Samir.Cacan/MONDO

Izvor: Samir.Cacan/MONDO

Stručni štab FK Željezničar na čelu sa Milomirom Odovićem, danas je izvršio prozivku koja je označila početak priprema četvrtoplasiranog kluba Premijer lige BiH.

Prozivka je izvršena na Stadionu Grbavica, uz prisustvo navijača, koji su aplauzom dočelaki novog trenera Milomira Odovića. Nakon toga održan je i prvi trening na plastičnoj travi i tako su zvanično počele pripreme Željezničara za narednu polusezonu.

"Cilj ostaje isti, a to je plasman u Evropu. Prostora za napredak definitivno ima, a to sam vidio u utakmici posljednjeg kola jesenjeg dijela sezone kada sam sjedio na klupi Čelika. Moramo se pobrinuti, zbog planova kluba u narednom periodu, da što bolje odigramo proljetni dio sezone", kazao je novi šef stručnog štaba Željezničara.

Izvor: Samir.Cacan/MONDO

Na Grbavici, za sada nema promjena, a ime koje se najčešće spominje da bi mogao napustiti Želju je Josip Kvesić za kojeg je zainteresovan Hajduk. Ipak, njegov dolazak u splitski klub, uslovljen je odlaskom Avdije Vršajevića s Poljuda.

„Bilo je dosta kontakata, ali vidjećemo. Oni sada nisu spremni platiti odštetu koju Željezničar traži, tako da ćemo vidjeti šta će se desiti po tom pitanju“, rekao je Kvesić za MONDO.

Lijevi bočni tima s Grbavice je istakao kako će on i saigrači učiniti sve da ispune cilj koji je zacrtan na početku sezone.

„Imamo malo teži raspored nego sada, ali mislim da je Evropa minimalni cilj koji bi trebali ostvariti. Mogu obećati borbenost i požrtvovanost, a rezultat ne mogu garantirati“, kazao je Kvesić za naš portal.

Na prvom treningu su se pojavilo 30 fudbalera, a od novih igrača jedino novo ime bilo je Nemanja Lekanić. Prozivci je prisustvovao i povrijeđeni Srđan Stanić, koji nije trenirao.

Odbrambeni igrač „plavih“ Aleksandar Kosorić u izjavi  za medije istakao je kako promjene trenera nisu poremetile atmosferu u timu.


„Odmor smo proveli relativno radno. Imali smo program koji smo svi morali odraditi  i da dođemo koliko-toliko spremni. U novu sezonu ulazimo s novim šefom stručnog štaba. Svi znate da se radi o velikom treneru i vjerujem da će biti od pomoći nama igračima koji imamo prostora da napredujemo“, rekao je Kosorić.

Nedo Turković, napadač Željezničara, istakao je kako promjene u klubu nisu promijenile cilj.

„Mi očekujemo izlazak u Evropu, kao što smo zacrtali na početku sezone. Sve ćemo uraditi da to ostvarimo. Ukoliko se ostvari prilika za nešto više, mi ćemo je pokušati iskoristiti. Mi smo u takvom klubu da nam motiva ne smije nedostajati“, rekao je Turković.

Ekipa će se u Sarajevu pripremati do srijede kada je planiran put za Međugorje gdje će Odovićevi izabranici ostati do 24. januara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC