• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Burno i miroljubivo u derbiju Mostara!

Autor mondo.ba

Dva prekida zbog navijačkih ispada, četiri gola i remi Zrinjskog i Veleža (2:2) obilježili su derbi Mostara u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Široki Brijeg "osigurao" polufinale, "egal" u Gradačcu.

Pred oko 3.000 gledalaca na stadionu "Pod Bijelim brijegom", Zrinjski je bio bolji rival protiv Veleža u mostarskom derbiju, ali nije stekao prednost pred revanš u Vrapčićima za nedjelju dana - 2:2 (1:1).

"Plemići" su silovito krenuli na početku meča i već u 11. minutu pogodili okvir gola poslije slobodnog udarca Pere Stojkića sa ivice kaznenog prostora, ali je stativa spasila "rođene".

Međutim, spasa nije bilo samo šest minuta kasnije kad je aktuelni prvak BiH stigao do prednosti zahvaljujući Krešimiru Kordiću. Poslije odlične asistencije Stojkića, Kordić se našao "oči u oči" sa golmanom Adnanom Bobićem i iskosa sa desne strane pogodio za vođstvo domaćina - 1:0.

Ubrzo poslije vođstva Zrinjskog došlo je do prekida utakmice koju su izazvali navijači - ovog puta, pristalice Veleža su bacale baklje, kamenice i druge predmete, a uzvratili domaći "Ultrasi", pa je banjalučki sudija Ognjen Valjić na kratko prekinuo meč.

KUP BIH: ČETVRTFINALE

Zrinjski - Velež 2:2 (1:1)

/Kordić 17, Stojkić 66 - Hebibović pen 30, 70/

Mladost - Široki Brijeg 1:3 (0:2)

/Perić 77 pen - Kožulj 7, Zakarić 43, Jevtić autogol 64/

Zvijezda - Olimpik 1:1 (0:0)

/Fačić 58 - Bogičević 82/

Ovaj prekid više je prijao timu Nedima Jusufbegovića, koji je do izjednačenja stigao u 30. minutu iz jedanaesterca. Daniel Graovac je u šesnaestercu oborio Dejana Jankovića, a arbitar Valjić poslije asistiranja pomoćnika pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator za Velež bio je Anel Hebibović - 1:1.

U 42. minutu, Valjić je dosudio penal i za Zrinjski nakon što je oboren Kordić, a isti igrač je preuzeo odgovornost i pogodio - stativu! S tim rezultatom 1:1 se otišlo na odmor.

Već na početku drugog poluvremena dogodio se novi prekid u režiji navijača Zrinjskog, koji su bacilli topovski udar blizu pomoćnika Ognjena Valjića, pa je banjalučki arbitar na nekoliko minuta ponovo prekinuo meč.

U nastavku se ništa posebno nije događalo na terenu do novog pogotka Zrinjskog u 66. minutu. Stojkić je bio strijelac natrčavši na jednu povratnu loptu - 2:1.

Samo pet minuta kasnije, Velež je ponovo izjednačio i opet je mrežu Ratka Dujkovića pogodio Hebibović. Prošao je napadač "rođenih" po lijevoj strani i pogodio gol uz malu pomoć stative - 2:2.

U posljednjih 15-ak minuta trener "plemića" Mišo Krstičević je sve karte bacio u napad, igrao je sa trojicom igrača u navali pošto je uveo i Stevu Nikolića, ali ni on, odmah što je ušao, ali ni Kordić u 88. minutu nisu uspjeli da ponovo matiraju golmana Bobića.

ZRINJSKI: Dujković, Radulović, Graovac, Kordić, Crnov, Šćepanović, Blaić, Stojkić, Mevlja, Petrak, Popović.

VELEŽ: Bobić, Zvonić, Kodro, Zolj, Hajdarović, Reljić, Hebibović, Janković, Pejić, Nikolić, Barišić.

ŠIROKI BRIJEG ZAKORAČIO U POLUFINALE

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Lider na tabeli Premijer lige BiH, Široki Brijeg je praktično osigurao plasman u polufinale Kupa BiH pošto je slavio ubjedljivu pobjedu u Velikoj Obarskoj nad ekipom Mladosti (1:3).

Već na samom početku, u sedmom minutu, gosti sa "Pecare" su preko Zvonimira Kožulja poveli protiv domaćeg sastava koji predvodi trener Slavoljub Bubanja.

Domaćin je do odlaska na odmor stvorio odličnu šansu za egal, ali je poslije šuta Miroslava Jevtića u 32. minutu lopta pogodila prečku!

U finišu prvog dijela, tačnije u 42. minutu ekipa Slavena Muse je povisila vođstvo golom Gorana Zakarića i praktično osigurala plasman među četiri tima najmasovnijeg takmičenja.

Tragičar utakmice svakako je bio Jevtić jer je postigao autogol u nastavku, da bi počasni pogodak za tim iz Semberije postigao Milan Perić iz penala u 77. minutu.

MLADOST: Đurković, Hodžić, Zelić, Cicmil, Ibrić, Perić, Hadžibulić, Komarčević, Dabić, Ćovin, Jevtić.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Džidić, Pandža, Ćorić, Ivanković, Zakarić, Landeka, Kožulj, Buhač, Karačić, Marković.

ODLUKA NA "OTOCI"

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U trećem susretu četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja na "Banji Ilidži" u Gradačcu zadovoljniji mogu biti gostujući igrači sarajevskog Olimpika koji su protiv Zvijezde odigrali neriješeno 1:1.

Domaći tim je poveo golom Eldina Fačića u 58. minutu, ali je u finišu utakmice izjednačenje "vukovima" i malu prednost pred revanš za nedelju dana na "Otoci" osigurao Jadranko Bogičević. (1:1).

ZVIJEZDA: Brkić, Puljić, Islamagić, Ordagić, Čolić, Fačić, Cardoso, Haračić, Čović, Radovanović, Dedić-Mešanović.

OLIMPIK: Hamzić, Brković, Muharemović, Pandža, Imamović, Smajić, Bogičević, Gligorov, Šivšić, Handžić, Nukić.

Od 18 časova na "Koševu" igraju Sarajevo i banjalučki Borac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC