• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Derbi Mostara je bogatstvo

Autor mondo.ba

U Sportskom savezu Mostara održana je zajednička konferencija za štampu povodom prve utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Veleža i Zrinjskog.

U izuzetnoj sportskoj atmosferi treneri oba kluba Mišo Krstičević i Nedim Jusufbegović, poručili su da je pravo bogatstvo Mostara što ima jedan ovakav derbi.

Medijima se obratio prvi novi trener "plemića" krstičević, koji je istakao da je igranje ovakvog derbija pobjeda sporta i da će učiniti sve da susret uvijek protekne kao sportsko nadmetanje dva gradska rivala.

"Vratio bih se unazad kada sam ja igrao u Mostaru. Tada se uvijek igrao lijep i atraktivan fudbal koji je plijenio pažnjom ne samo ljubitelja fudbala iz Mostara nego iz cijele bivše Jugoslavije. U tom pravcu bi trebao ići današnji fudbal i derbi mostarskih klubova. Nadam se da će sve biti korektno, da će pobijediti bolji, a ovo je samo prvo poluvrijeme. Gostima želim dobrodošlicu, a mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu", istakao je Krstičević.

U istom tonu nastavio je i Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba "rođenih":

"I ja želim da to bude sjajan sportski događaj, da bude dobra fudbalska predstava u kojoj ćemo i Zrinjski i mi opravdati naziv derbija. Nadam se da ćemo prikazati dobar fudbal, ali naravno i da se nadam da ćemo ostvariti dobar rezultat pred revanš. Ono što bih volio je da se poslije utakmice priča o fudbalu i da fudbal uvijek bude glavna tema uoči i poslije ovakvih utakmica", istakao je Jusufbegović, a prenio zvanični sajt Veleža.

Oba trenera imaju određenih problema sa sastavom. Zrinjski ne može računati na Todorovića i Zlatića, dok su upitni Crnov i Simeunović. Velež s druge strane ne može računati na Demića, dok je upitan nastup Maletića.

Četvrtfinalni duel Zrinjskog i Veleža igra se u srijedu od 15.00 časova, a sudiće ga Ognjen Valjić iz Banjaluke.

U preostalim utakmicama u 15 sati sastaju se Mladost Velika Obarska - Široki Brijeg (Irfan Peljto), Zvijezda - Olimpik (Muamer Bureković), a od 18 časova na "Koševu" igraće Sarajevo i banjalučki Borac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC