• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković: Neka “orlovi” objasne u čemu je problem

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore Ilija Petković nema objašnjenje zbog čega srpska reprezentacija ne postiže rezultate kao u mlađim kategorijama, koje nerijetko i osvajaju najveća takmičenja u Evropi.

“Ne mogu da razumijem problem našeg A tima, da mogu svakako bih rješenje prenio našem rukovodstvu i pomogao Savezu koji je na mukama sa igračima koji ne zadovoljavaju potrebe”, rekao je Petković u Bijeljini u Etno selu Stanišić gdje promoviše “Turnir prijateljstva” i u dahu nastavio:

“Volio bih da neko od igrača pokuša da objasni našu situaciju. Nejasno je kako igrači koji dolaze iz velikih evropskih klubova, kojima praktično ne treba trener, ne postižu rezultate. Postoji fudbalska izreka da broj kvalitetnih igrača ne mora da daje i dobar kvalitet, teško je sve uklopiti. Da li je nas uhvatio taj sindrom da ne možemo to da sinhronizujemo, nisam siguran”.

Ipak, Petković je ostavio prostora i za optimizam.

“Vjerujem da je pred nama bolji dani, trebalo bi da u naredne dvije, tri utakmice pokušamo da uskočimo u voz u punoj brzini i da ispravimo sve greške. Ni sam ne mogu da shvatim problem, jer ne možete za svjetske igrače reći da ne znaju da igraju fudbal”, naglasio je nekadašnji selektor SCG.

O samom turniru, Petković govori u superlativima jer je prezadovoljan kvalitetom fudbala, kao i samom organizacijom “Turnira prijateljstva”.

“Turnir prijateljstva” podržala je i kompanija m:tel, kao prijatelj sporta, i time dala svoj doprinos, promociji sporta, zdravog života i pravih društvenih vrijednosti.

“Bez ovakvih turnira vjerovatno nema ni progresa. Mislim da je ova manifestacija veoma pametna ideja. Kada se vidi ovakav događaj onda je moguće napraviti i neku komparaciju sa ranijim turnirima poput međurepubličkih turnira u Jugoslaviji, kao što je nekada bio onaj u Jajcu iz kojeg su izlazili vanserijski talenti. Bez ovakvih događaja teško je doći i do kvaliteta”.

Prema njegovim riječima, klincima koji se takmiče na turniru klubovi nekadašnje “velike četvorke” predstavljaju veliki motiv.

“Samo ime rivala kao što su Dinamo, Partizan, Crvena zvezda predstavlja veliki motiv. Susreti u ovakvim prilikama, međusobna druženja i rivalitet ispunjenje su dječačkog sna većine ovih tinejdžera”, rekao je Petković i dodao da je jako važno što su fudbalski stručnjaci iz bivše države došli da vide njihov kvalitet.

“Čujem da je prisutno i dosta inostranih skauta, što znači da već postoje interesovanje za ove igrače i van granica bivše Jugoslavije. Ovo je za mene jedan skup koji će donijeti više po pitanju selektivnih stvari nego po pitanju ko će osvojiti prvo mjesto. Rezultat je najmanje važan i tako djecu treba usmjeravati. Bodovi su na papiru, a kvalitet se pamti”.

Na kraju je kao iskusan fudbalski majstor poručio mladim igračima da stvaraju prijateljstva koja mogu da prerastu i u takmičenja u seniorskoj konkurenciji..

“Ovo su lijepa prijateljstva i neka učesnici ovog turnira budu začetnici nekog novog perioda. Volio bih da ovakvih turnira ima i u seniorskim ekipama, čime bi fudbal vratio navijački rivalitet koji je postojao u ono vrijeme, kada smo mi bili ono što je sada Bundesliga. Bilo bi lijepo da se ponovo vidimo u Zagrebu ili Splitu, a nažalost spali smo na lokalne lige”, nostalgičan je Petković za onim “starim dobrim vremenima”.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Lova moj Petko,lova je u pitanju. Najede se sirotinja mesa u inostranstvu i onda im se j.........e za otadzbinu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC