• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić: Bio sam mlađi i zdraviji

Autor mondo.ba

Husref Musemić bio je prvi i do danas jedini trener koji je sa Sarajevom osvojio šampionsku titulu, a sada je prisustvovao proslavi bordo tima, samo na suprotnoj strani - kao trener Slobode.

 Musemić: Bio sam mlađi i zdraviji Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Sarajeva pobjedom protiv Slobode 3:1 u posljednjem kolu osvojili su drugu titulu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, prvu od 2007. godine, kada je na klupi ekipa s "Koševa" sjedio njihov ljubimac Husref Musemić.

Nekadašnji golgeter Sarajeva i Crvene zvezde prisustvovao je današnjoj proslavi bordo tima i čestitao svom kolegi na suprotnoj strani Dženanu Uščupliću.

"Sarajevo je strpljivom igrom stiglo do pobjede i titule, na čemu im čestitam", rekao je Musemić po završetku susreta na "Koševu" prisjetivši se 2007. godine.

"Tada sam bio mnogo mlađi i zdraviji. Sarajevo je dugo čekalo titulu, navijači su s pravom bili nestrpljivi i sada su zaslužili da se raduju", poručio je.

Kada je preuzeo kormilo tuzlanskog premijerligaša, Musemić je izjavio da bi volio da Sarajevo osvoji titulu, a želja mu se ostvarila u posljednjem kolu, upravo protiv njegovog sadašnjeg kluba.

"Mislio sam da će Sarajevo mnogo ranije obezbijediti titulu, a ne da će se sve odlučivati na današnjem meču. Prvenstvo je bilo interesantno, kako u borbi za vrh, tako kao i za opstanak. Ovo je dobro za naš fudbal", izjavio je Musemić.



Tuzlaci su na "Koševo" došli rasterećeni, sa željom da se nadigravaju, s obzirom da su ranije obezbijedili opstanak, što je bio i cilj Musemićeve ekipe u ovom prvenstvu.

"Igrači su mogli igrati opušteno u pravom sportskom ambijentu. Teren je njihova izložba. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu. Poslije 2:0 bojali smo se da ne doživimo katastrofu, jer to je uvijek opasan rezultat. Uspjeli smo se vratiti i držati meč u neizvjesnosti sedamdesetak minuta", istakao je kormilar tuzlanskih crveno-crnih, koji je nedavno produžio ugovor sa Slobodom na još dvije godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC