• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić za MONDO: Još sam živ, preuzimam Slobodu

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Legendarni napadač Sarajeva i Crvene zvezde Husref Musemić novi je trener tuzlanske Slobode!

Nekadašnji šef struke Čelika, Olimpika i Sarajeva u proljećnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine sjediće na klupi Slobode iz Tuzle umjesto otpuštenog Portugalca Alfreda Kasimira.

Pedesettrogodišnji Musemić je u izjavi za naš portal potvrdio da će poslije jednogodišnje pauze zbog bolesti ponovo preuzeti ekipu iz domaćeg prvenstva.

"Još sam živ", uz smijeh je počeo priču nekadašnji napadač Crvene zvezde. "Dogovorio sam sa Slobodom saradnju do kraja takuće sezone, s mogućnošću da produžimo ugovor".

Naravno, obzirom da je klub sa "Tušnja" u poprilično lošoj situaciji jer se nalazi samo tri boda iznad zone ispadanja, Musemićev prioritetni zadatak biće opstanak.

"Naša situacija nije nimalo zavidna, Sloboda je tu gdje jeste i naš prvi cilj biće opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a poselije toga ćemo vidjeti šta i kako dalje".

Bez obzira što je vodeći ekipu Sarajeva doživio srčani udar, ljubav i želja za fudbalom su ga ponovo vratile trenerskom poslu.

"Odmorio sam se u proteklom periodu i poželio da radim. Ne mogu bez fudbala, ali nisam prihvatio ovaj posao reda radi. Naprotiv! Uvijek se dajem 200 odsto bez obzira gdje da radim. Tako će biti i ovog puta. Nisam avanturista, ne bih prihvatio trenersku poziciju u Tuzli da ne vjerujem u sebe".

LIČNA KARTA

Husref Musemić je rođen 04. jula 1961. godine u Janji kod Bijeljine. Kao napadač nastupao je za Radnik, Sarajevo, Crvenu zvezdu, Harts (Škotska), Tvente, Venlo (Holandija) i Pfulendorf (Njemačka). Bio je reprezentativac SFR Jugoslavije i Bosne i Hercegovine. U trenerskim vodama radio je u Đerzelezu iz Zenice, Čeliku, Olimpiku, ali najdublji trag ostavio je na klupi Sarajeva. Kao šef struke bordo tima 2005. godine osvojio je Kup BiH, a u sezoni 2006/07 i titulu u Premijer ligi BiH.

Musemić je dodao da još nije siguran s kakvim timom će raspolagati na proljeće, ali je naglasio da će biti neophodna svježa krv na "Tušnju".

"Nama su potrebni novi igrači, ali hoće li oni biti istinska pojačanja to će da pokaže vrijeme", dodao je Musemić i podvukao da će prvi dio priprema Slobode biti obavljen u Tuzli.

"Sedam-osam dana ćemo raditi kod kuće, a onda najvjerovatnije preseliti u Međugorje, tako je nešto spominjao predsjednik kluba (Azmir Husić, prim.aut), ali to nije još sigurno", zaključio je Musemić.

Musemić je kao trener posljednji put radio na "Koševu", gdje je smijenjen krajem 2013. godine i na njegovo mjesto doveden je hrvatski stručnjak Robert Jarni.

Sada će prozivku igrača na "Tušnju" održati u ponedjeljak (19. januar) sa početkom od 13.00 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC