• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo direktno, Željo nikako na TV?

Autor mondo.ba

Od predstavnika Bosne i Hercegovine u prvom pretkolu Lige Evrope i Lige šampiona zasad je dogovoreno da će samo Sarajevo biti direktno prenošeno na televiziji.

 Oba meča Sarajeva biće prenošena na TV-u, dok su ostali timovi iz BiH zasad bez prenosa Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Evropsku sezonu klubovi iz BiH otvoriće u utorak, tačnije fudbaleri Željezničara utakmicom protiv Balcana na Malti, ali kako prenose sarajevski mediji, nijedna TV kuća zbog finansijskih razloga neće prenositi dvoboj sa stadiona "Hibernijans".

Direktor sarajevske FACE televizije Feđa Hadžifejzović u izjavi za tamošnji portal "Faktor.ba" priznao je da su pokušali da dogovore direktan prenos, ali da su Maltežani tražili tri puta veći iznos od ponuđenog.

"Na kraju smo poslali ponudu koja je naša posljednja cijena i do ponedjeljka čekamo konačan odgovor", izjavio je Hadžifejzović.

Prema njegovim riječima, navijači Sarajeva mogu da odohnu jer su dogovoreni prenosi obje utakmice bordo kluba u pretkolu Lige šampiona protiv Leha iz Poznanja.

"Prenosićemo mečeve Sarajeva protiv Leha, i utakmicu na 'Koševu', ali i revanš iz Poznanja. Sve smo dogovorili bukvalno za dva sata, jer su Poljaci bili raspoloženi za dogovor, za razliku od Maltežana".

Što se tiče Javnog servisa, kako prenose mediji u Sarajevu, BHT 1 ima velike šanse da prenosi revanš meč Zrinjskog u Mostaru u prvom pretkolu Lige Evrope protiv jermenskog Širaka.

Takođe na državnoj televiziji BiH još čekaju odgovor Željezničara za revanš protiv Bolcana na "Koševu", te dvoboj Olimpika i Spartaka iz Trnave 2. jula na stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC