• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpik se nada, Zrinjski vjeruje

Autor mondo.ba

Osim Željezničara, predstavnike Bosne i Hercegovine u prvom pretkolu Lige Evrope, mostarski Zrinjski i sarajevski Olimpik očekuje težak posao u revanšima za plasman u sljedeću rundu takmičenja.

 Zrinjski i Olimpik očekuje težak posao u revanšima za plasman u drugo pretkolo Lige Evrope Izvor: MONDO/Samir Cacan

Željo je praktično već u drugom pretkolu i treba u četvrtak uveče na "Koševu" samo da ovjeri prolaz protiv Balcana kojeg je na Malti savladao rezultatom 2:0.

Iako su u Jermeniji poraženi sa 2:0, Zrinjski takođe nije napustila ni nada ni optimizam pred revanš sa Širakom.

"Očekuje nas težak zadatak, ali predaje nema. Gajim optimizam i vjerujem da možemo popraviti utisak. Izgubili smo u gostima zahvaljujući našim greškama, a sada ćemo pokazati pravo lice i nadam se proći u drugi krug", izjavio je trener "plemića" Vinko Marinović, a prenijele "Nezavisne novine".

Slično razmišlja i trener debitant na evropskoj sceni Olimpika Mirza Varešanović pred susret u Slovačkoj protiv Spartaka iz Trnave, koji je u prvom dvoboju odigrao neriješeno 1:1.

"Valjda nam sreća ovoga puta neće okrenuti leđa kao na 'Koševu', gdje smo zaslužili berem minimalnu pobjedu. Atmosfera u timu je odlična, svi momci su spremni pružiti maksimum i izboriti prolaz u drugo pretkolo. Nemamo povoljan rezultat, ali ne mislim da je Spartak u velikoj prednosti. Šanse su podjednake, odlučivaće nijanse", rekao je Varešanović.

U direktnom TV prenosu gledaoci će moći pratiti samo meč iz Mostara, koji na stadionu "Pod Bijelim brijegom" počinje u 19.30. Utakmica na "Koševu" između Željezničara i Balzana igra se od 18 časova, a Spartak iz Trnave protiv Olimpika igra od 20.05.

"Vukovi" će, ukoliko prođu Spartak, snage odmjeriti sa boljim iz dvomeča Runavik (Farska Ostrva) - Linfild (Sjeverna Irska), dok će rival Mostaraca biti pobjednik duela VPS Vasa (Finska) - AIK (Švedska).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC