• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hurtić: Na pobjedu protiv Borca

Autor mondo.ba

Almir Hurtić očekuje pobjedu protiv Borca u derbiju osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Sarajevo-Borac Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

   U derbiju osmog kola Premijer lige BiH Sarajevo u nedjelju dočekuje Borac.

Privremeni šef stručnog štaba, Almir Hurtić očekuje pobjedu.

“Dugo godina sam u klubu, preko 15 godina, što kao igrač, što kao trener i došao je trenutak da obnašam i ovu funkciju, za šta sam apsolutno spreman. Razgovarao sam juče sa igračima i odradli smo trening. Atmosfera je malo poljuljana, ali mislim da će sutra momci izaći spremni", rekao je Kurtić i dodao da očekuje pobjedu.

" Kroz dugi niz godina, klub je meni puno dao, sada je trenutak da ja to na neki način vratim klubu. Sarajevo je najveći klub u državi i uvijek postoji neki pritisak, a na nama je da ne podliježemo pritisku. Imamo malo problema sa povredama, odnosno par rovitih igrača. U kombinaciji za meč neće biti Purić i Alispahić, dok je Ikande u kombinaciji. Nemamo puno vremena, utakmica je odmah sutra, a na nama je da maksimalno spremni uđemo u utakmicu i pobijedimo Borac”, rekao je Hurtić.

Novinarima se obratio i kapiten Sarajeva, Ivan Tatomirović.

“Borac nam je u neku ruku dužnik od prošle godine, ali mi svaku utakmicu moramo da igramo maksimalno i da idemo na pobjedu. Sigurno da ima malo poljuljanosti među nama, atmosfera nije najsjajnija, ali to je fudbal. Bilo je i gorih situacija, pa smo izlazili kao pobjednici. Mislim da imamo kvalitetne igrače, koji mogu prevazići svaku situaciju. Ova situacija je splet nekih događaja, ali to je sve fudbal. Imamo dobru priliku da uhvatimo priključak i mislim da ništa nije izgubljeno. Široki nam je prošle godine bježao sedam bodova, a na kraju smo mi njih ostavili na deset, tako da sve ovo ne treba shvatati toliko dramatično”, rekao je Tatomirović.

Utakmica osmog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca igraće , u nedjelju od 16 časova i 30 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC