• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac bez Kurćubića u krajiškom derbiju

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Meč 11. kola Premijer lige BiH protiv "rudara" zbog suspenzije propustiće šef stručnog štaba Petar Kurćubić, koji je u prethodnom kolu zbog protesta isključen na "Bilinom polju". "I bez šefa na tri boda", poručuju iz crveno-plavog tabora

 Borac dočekuje Rudar u 11. kolu Premijer lige BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Stari sportski rivali Borac i Rudar Prijedor odmjeriće snage u subotu od 17 časova u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Krajiški derbi uvijek je privlačio mnogo pažnje, pa će tako biti i ovaj put, iako ni Banjalučani ni Prijedorčani ove sezone ne igraju kako je planirano.

Banjalučki crveno-plavi trenutno su na 10. mjestu premijerligaške tabele, sa 12 bodova, a tri manje imaju "rudari", koji su tek četrnaestoplasirani tim lige.

Prijedorčani u posljednjih pet prvenstvenih mečeva nisu osjetili slast pobjede, nalaze se u očiglednoj rezultatskoj krizi, koju će fudbaleri Borca pokušati da iskoriste i na trijumfalno odu na reprezentativnu pauzu.

PARTIZAN

Prvenstvenu pauzu fudbaleri i stručni štab Borca iskoristiće da osvježe ekipu, a u zavisnosti od toga da li će Partizan doći na prijateljski meč u Banjaluci, praviće se plan za mini pripreme.

"Već u sljedeću srijedu igra se Kup Republike Srpske, tako da vjerovatno nećemo ići nigdje iz Banjaluke. U slučaju da Partizan ne dođe, postoji šansa da otputujemo negdje na četiri, pet dana i tada bi tražili rivala iz Premijer lige, sa kojime smo već igrali, da odmjerimo snage u prijateljskom meču", istakao je Kurćubić.

"Svjesni smo značaja ove utakmice i u dobrom raspoloženju očekujemo sutrašnji duel. Tri boda donijela bi nam mir pred pauzu u prvenstvu, nakon čega bi u dobroj atmosferi mogli da se spremimo za nastavak prvenstva", naglasio je šef stručnog štaba Petar Kurćubić, koji na ovom meču neće sjediti na klupi, s obzirom da je u prošlom kolu protiv Čelika zaradio isključenje i suspenziju će odraditi protiv Rudar Prijedora.

Borac je pomalo nepravedno ostao bez bodova na "Bilinom polju", ali atmosfera u ekipi nije poljuljana. Naprotiv.

"Brzo smo zaboravili meč sa Čelikom i okrenuli se narednom iskušenju. S obzirom na sve što se dešavalo u Zenici, s nestrpljenjem očekujemo duel sa 'rudarima'. Svjesni smo da je Rudar Prijedor u seriji loših rezultata, ali njihov kvalitet je daleko iznad do sada ostvarenog. Pokušaćemo maksimalnom koncentracijom da ih držimo što dalje od našeg gola i strpljivom igrom tražimo šansu za pobjedu", poručio je Kurćubić.

Ni u ovom meču Borac neće biti kompletan. Mihajlo Savanović i Petar Ilić preskočiće komšijski derbi zbog kartona, dok Elvir Koljić i Zvezdan Đorđilović još uvijek nisu sanirali povrede. Njihov povratak u tim očekuje se početkom sljedeće sedmice.

"Prate nas problemi, ali protiv njih ne možemo. Nadam se da će ostali igrači koji dobiju priliku iskoristiti svoju šansu, pružiti maksimum i tako nadoknaditi nedostatak ovih igrača", rekao je kormilar ekipe sa Gradskog stadiona.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije suspenzije zbog tri žuta kartoni, Toni Jović nije igrao u Zenici. Njegov povratak mnogo će značiti crveno-plavim u fazi napada.

TRADICIJA

Rudar Prijedor ne zna za pobjedu protiv Borca od 3. oktobra 2009, dakle punih šest godina. Od tada su ovi rivali odigrali 11 mečeva (devet prvenstvenih i dva u Kupu BiH). Samo u dva navrata "rudari" su uspjeli ostati neporaženi.

"Igra Prijedorčana mogla bi da na napravi problem, s obzirom da smo do sada većinom mi bili ta ekipa koja stoji iza lopte. Očekuje nas težak meč, ali potrudićemo se da pobjegnemo iz donjeg dijela tabele. Nisam igrao u Zenici, tako da jedva čekam da sutra zaigram. Dećemo sve od sebe da dođemo do pobjede", istakao je 23-godišnji ofanzivac.

Pravdu na meču na Gradskom stadionu dijeliće Dušan Berak iz Trebinja, sa pomoćnicima iz Sarajeva, Muamerom Čauševićem i Dženanom Milićem. Četvrti sudija je Miloš Gigović iz Gradiške.

Izvor: MONDO/Ilustracija

PREMIJER LIGA BIH - 11. KOLO:

Subota:

Mladost - Drina (15:30 časova)
Sloboda - Olimpik
Radnik - Čelik
Vitez - Zrinjski
Velež - Travnik
Borac - Rudar Prijedor (17)

Nedjelja:

Željezničar - Sarajevo (15:30)
Slavija - Široki Brijeg

TABELA: Zrinjski 21, Sarajevo 19, Sloboda 19, Široki Brijeg 18, Čelik 16, Radnik 16, Slavija 16, Željezničar 14, Olimpik 13, Borac 12, Travnik 10, Mladost 10, Vitez 10, Rudar Prijedor 9, Velež 7, Drina 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC