• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Sloboda čeka kiks „plemića“

Autor mondo.ba

U slučaju subotnjeg poraza Zrinjskog u Vitezu i pobjede Slobode nad Olimpikom, Tuzlaci bi poslije dugo vremena postali lideri šampionata Bosne i Hercegovine.

 Sloboda se nada pobjedi i kiksu Zrinjskog da preuzme vrh tabele Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  U sjenci sarajevskog derbija između Željezničara i Sarajeva na „Grbavici“, te "bitke za Krajinu" u Banjaluci između Borca i Rudar-Prijedora, biće odigrane i ostale utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vrlo interesantno će biti u sudarima Viteza i Zrinjskog odnosno Slobode i Olimpika jer nakon tih mečeva može doći do smjene na liderskoj poziciji koju zasad drže „plemići“ sa dva boda prednosti ispred Tuzlaka.

Mostarci nakon poraza od Borca u Banjaluci (2:1) i remija sa Radnikom (0:0) gostuju Vitezu, koji je preuzeo nekadašnji trener Zrinjskog Branko Karačić i upravo u njegovom poznavanju ekipe, šef struke gostiju Vinko Marinović vidi najveći problem.

„Vitez je promjenom trenera napravio napredak u igri i rezultatima. Osim toga, imaju igrače koji zajedno igraju već neko vrijeme i imaju kvalitet. Barem s te strane ne očekujem nikakva iznenađenja, jer svi se dobro poznajemo. Domaćinu je sve sem poraza dobar ishod, pa ne vjerujem da će srljati u napad. Nećemo ni mi, moramo biti koncentrisani i sa snažnijim pristupom nego u prethodnim utakmicama. Neće biti lako u Vitezu, ali idemo s optimizmom“, rekao je Marinović, koji u subotu neće moći da računa na Danijela Stojanovića, a pod upitnikom je nastup Miloša Žeravice zbog bolesti.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Kiksu Zrinjskog nadaju se u taboru Slobode, koja na svom „Tušnju“ dočekuje sarajevski Olimpik (TV BHT 1, 15.30 h), tradicionalno neugodnog gosta.

"Olimpik bolje igra vani nego kod kuće, dosta puta su sa ’Tušnja’ odnijeli bodove i upravo na to konstantno upozoravam svoje igrače. Moramo biti oprezni, maksimalno koncentrisani i odigrati najbolje što možemo ako hoćemo da dočekamo prvenstvenu pauzu u dobroj atmosferi. Olimpik ima kvalitet, ali i mane. Gledao sam ih par puta ove sezone i dobro poznajem njihovu ekipu", izjavio je strateg tuzlanskog kluba Husref Musemić.

PREMIJER LIGA BIH - 11. KOLO:

Subota:

Mladost - Drina (15:30 časova)

Sloboda - Olimpik (BHT 1)

Radnik - Čelik

Vitez - Zrinjski

Velež - Travnik

Borac - Rudar Prijedor (17)

Nedjelja:

Željezničar - Sarajevo (15:30)

Slavija - Široki Brijeg

TABELA:Zrinjski 21, Sarajevo 19, Sloboda 19, Široki Brijeg 18, Čelik 16, Radnik 16, Slavija 16, Željezničar 14, Olimpik 13, Borac 12, Travnik 10, Mladost 10, Vitez 10, Rudar Prijedor 9, Velež 7, Drina 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC