• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZMAJEVI: Teško u Zenici, teško i na Kipru

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Poslije pobjede na "Bilinom polju" 2:0 protiv Velsa, reprezentaciji Bosne i Hercegovine otvoren je put ka baražu za EURO 2016. Ipak, izabranike Mehmeda Baždarevića na zatvaranju kvalifikacija očekuje još jedan izuzetno težak meč.

 Reprezentativci BiH zadovoljni poslije pobjede protiv Velsa Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je veoma važnu pobjedu u pretposljednjem kolu kvalifikacija i tako došla na korak do plasmana u baraž za Evropsko prvenstvo.

Strijelac prvog i asistent kod drugog gola Milan Đurić nije krio oduševljenje pobjedom, dok je Vedad Ibišević, koji je pogodio za 2:0, kazao da je uvijek "lijepo pogoditi, pogotovo za reprezentaciju".

On je rekao da je bila teška utakmica i da su se mučili, ali da je to sada najmanje bitno. U narednom kolu "zmajeve" očekuje težak meč na Kipru.

"Vidjeli smo i u drugim grupama bilo je dosta manjih reprezentacija koje prave odlične rezultate, tako je i u našoj grupi bilo. Sada nema puno vremena da se nešto računa, mi moramo ići na pobjedu", kazao je Vedo i rekao da će analiza utakmice Izrael - Kipar biti raditi u narednim danima.

Ervin Zukanović je rekao da je tajna pobjede bila u strpljenju i agresivnom pristupu.

"Utakmica je bila teška. Igrali su s pet odbrambenih igrača. Igrali smo agresivno, čekali smo strpljivo svoju šansu. Znali smo da moramo da pobijedimo ovu utakmicu i pobijedili smo zasluženo. Dobijali smo duele i čestitam svojim suigračima", kazao je Ervin Zukanović.

Već za tri dana "zmajeve" očekuje utakmica na Kipru.

"Sad idemo na Kipar. Prvo ćemo da se odmorimo i napunimo snagu. Ne treba ništa obećavati. Treba maksimalno odigrati utakmicu, pa ćemo vidjeti", kazao je lijevi bočni reprezentacije BiH.

Bosni i Hercegovini potreban je trijumf u Nikoziji, dok u nekim kombinacijama "zmajevima" odgovara i bod da se nađu među selekcijama koje će izboriti doigravanje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC