• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas žrijeb u Nionu: Na koga će "zmajevi"?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Među nosiocima u današnjem žrijebu biće Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Švedska i Mađarska, dok su im eventualni protivnici Republika Irska, Danska, Norveška i Slovenija. Koga očekujete za protivnika? (ANKETA)

Žrijeb parova baraža za EURO 2016 u Francuskoj biće održan danas u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u Nyonu sa početkom u 11:20 časova.

Osam reprezentacija koje su izborile plasman u doigravanje podijeljene su u dvije grupe, na nosioce i nenosioce. Među nosiocima su Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Švedska i Mađarska, dok su im eventualni protivnici Republika Irska, Danska, Norveška i Slovenija.

Reprezentacija BiH do baraža je stigla kao trećeplasirana reprezentacija u grupi B. Ispred nje su bili Belgija i Vels, koji su se direktno plasirali na EP.

S obzirom na loš start kvalifikacija i svega dva osvojena boda nakon četiri kola, plasman u baraž se može okarakterisati kao veliki uspjeh za BiH.

Poslije četvrtog kola Safeta Sušića je na klupi bh. fudbalera zamijenio Mehmed Baždarević i u preostalih šest utakmica uspio ostvariti pet pobjeda i poraz, te se domoći treće pozicije.

Jasno je da se "zmajevi" na tome ne žele zaustaviti. Naprotiv cilj im je da po prvi put zaigraju na Evropskom prvenstvu, što bi bilo drugo uzastopno veliko takmičenje za njih, nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Prve utakmice baraža igraće se u periodu između 12. i 14. novembra, a revanši od 15. do 17. Selekcija koja tokom žrijeba bude prva izvučena igraće prvi susret na domaćem terenu.

Anketa

Koga biste željeli za protivnika BiH u baražu?

  • Republiku Irsku

    20% (5)

  • Dansku

    20% (5)

  • Norvešku

    28% (7)

  • Sloveniju

    32% (8)

Koga biste željeli za protivnika BiH u baražu?

Rezultati


Žrijeb grupa za EURO 2016 održaće se 12. decembra u Parizu. Po prvi put na EP će igrati 24 reprezentacije, koje će biti podijeljene u šest grupa sa po četiri tima. Ukoliko prođe baraž BiH će biti u drugom "šeširu" žrijeba grupa.

Evropsko prvenstvo igraće se od 10. juna do 10. jula 2016. godine u deset francuskih gradova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC