• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ješić: Sarajevo na dobrom putu

Autor mondo.ba

Trener Sarajeva Miodrag Ješić zadovoljan je igrom i pobjedom bordo tima nad Veležom u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Kanatlarovski: Moji igrači kao "male curice".

 Ješić: Sarajevo na dobrom putu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sarajlije su u nedjelju deklasirale "rođene" rezultatom 4:1, ali su otpor Mostaraca slomili tek u finišu prvog i u drugom poluvremenu.

Međutim, Ješić je u izjavi za "BHT 1" televiziju poslije meča naglasio da je njegov tim mogao i u prvih 15 minuta da riješi utakmicu.

"Igrali smo po stvarno teškom terenu i u prvih 15 minuta promašili šanse koje je teže promašiti nego pogoditi. Teren je kao što sam rekao bio dosta težak, izvukao nam je snagu pa sam od tri izmjene, dvije napravio pod prinudom. Zadovoljan sam i igrom i rezultatom. Na dobrom smo putu, ovo je nešto čemu težimo i nadam se ćemo u nastavku igrati još bolje i sigurnije", izjavio je stručnjak iz Srbije.

Nekadašnji trener Partizana je za pogodak Veleža koji je postigao Darko Maletić rekao da je napravljen iz prave fudbalske akcije.

"'Rođeni' su iskoristili prvu šansu koju su stvorili, osvojili smo tri boda, igramo sve sigurnije, a protivnik nam nije stvorio mnogo šansi što je najvažnije".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Njegov kolega sa klupe Mostaraca, Makedonac Dragi Kanatlarovski je čestitao Sarajevu na zasluženoj pobjedi rekavši da nije ni računao na bodove sa "Koševa".

"Ipak, moramo da popravimo igru u defanzivi i da u nastavku prvenstva probamo da ostvarimo naše ciljeve koji su vezani za opstanak u elitnom društvu", rekao je strateg Veleža.

Nešto ranije na poluvremenu, dok je još rezultat bio "samo" 1:0 za Sarajevo, Kanatlarovski je svoje igrače nazvao "malim curicama".

"Ulaze u duele kao male curice", bjesnio je Makedonac!

Poslije je, shvativši da je malčice pretjerao, istakao da je mislio da "moraju mnogo snažnije ulaziti u duele bez kompromisa i da će samo s takvim pristupom izbjeći kažnjavanje koje znaju da naprave ekipe iz Premijer lige BiH".

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC