• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo Odović lošiji od Kurćubića!

Autor mondo.ba

Petar Kurćubić na izlaznim je vratima Borca. Srbijanski stručnjak od dolaska na klupu Banjalučana upisao je samo dvije pobjede i čak pet poraza u Premijer ligi BiH i sve je izvjesnije da će napustiti Gradski stadion.

 Petar Kurcubic statisticki medju najlosijim trenerima Borca Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučkom Borcu nikako da krene.

Svi u taboru crveno-plavih nadali su se da će odlazak Vlade Jagodića već poslije šest kola Premijer lige BiH i angažovanje srbijanskog stručnjaka Petra Kurćubića donijeti "pozitivan šok" za ekipu, ali, nažalost po Banjalučane, to se nije desilo.

Kurćubić je od dolaska na klupu Borca upisao samo dvije pobjede i čak pet poraza, pa se "Velikan iz Platonove ulice" nakon 13 odigranih kola nalazi u zoni ispadanja, što sigurno ne može zadovoljiti ambicije najtrofejnijeg kluba iz Republike Srpske.

Učinak Kurćubića od šest bodova, odnosno procenat uspješnosti 28,5 odsto, među najlošijim je od svih trenera, a bilo ih je 20, koji su vodili Borac u bh. eliti, detaljno analiziraju "Nezavisne novine".

Jedino je Milomir Odović imao lošiji skor na šest utakmica u kojima je komilario banjalučkim timom, jer je od mogućih 18 osvojio svega četiri boda.

Najbolji procenat ima Branislav Krunić, ali je on samo jednom vodio Borac i upisao pobjedu, tako da se njegova statistika ne može porediti sa ostalim trenerima.

Među stručnjacima koji su duži period sjedili na klupi crveno-plavih, najuspješniji su Velimir Stojnić i Vlado Jagodić.

Još nakon poraza na Gradskom stadionu od Rudar Prijedora (1:2), Kurćubić je ponudio ostavku, ali ona nije prihvaćena. Uslijedila su dva nova neuspjeha, bez postignutog gola (Slavija 0:3, Široki Brijeg 0:2), a uprkos tvrdnjama direktora Roberta Zrilića i predsjednika Draška Ilića da srbijanski trener ima punu podršku i da on nije jedini krivac za loše rezultate Borca, sve je izvjesnije da će Kurćubić uskoro biti "bivši".

Poslije gubitka bodova od Širokog Brijega, dugo se vodila rasprava o ostanku ili odlasku Kurćubića, ali definitivna odluka juče nije donesena, s obzirom da je predsednik Ilić imao smrtni slučaj u porodici.

KUP BIH

Borac je u prvom meču osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine teškom mukom došao do minimalnog trijumfa u duelu sa federalnim prvoligašem Bratstvom, pa će u revanšu u Gračanici imati težak zadatak da izbori plasman među osam najboljih.

 I pored toga, nekoliko stručnjaka već je u opticaju za Kurćubićevog nasljednika, a ono što je trenutno sigurno je da će to biti neko od trenera iz Banjaluke ili okoline.

Pominju se imena nekadašnjeg Borčevog trenera Velimira Stojnića, zatim Branimirs Tulića, pa kormilara Krupe Slobodana Starčevića, koji je i sportski direktor u Borcu, ali i Željko Vranješ, trenutno trener juniora crveno-plavih.

Borac je poražen u posljednja četiri meča, a sa 12 osvojenih bodova dijeli 13. i 14. mjesto sa Rudar Prijedorom. Od devetog mjesta i luke spasa crveno-plavi brod trenutno je udaljen sedam bodova.

U sljedećem kolu Borac će na svom stadionu ugostiti ove sezone odlični Radnih iz Bijeljine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC