• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić za MONDO: Besmisleno je biti trener u BiH!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Nekadašnji trener Borca i selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić za naš portal negirao da je u posljednjih nekoliko dana kontaktiran od čelnika mostarskog Veleža.

 Vlado Jagodić: besmileno biti trener u BiH Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Pojedini mediji objavili su da je Jagodić blizu preuzimanja "rođenih", koji su posljednjeplasirani tim na tabeli Premijer lige BiH i da se makedonski stručnjak Dragi Kanatlarovski pokazao kao neadekvatno rješenje na klupi Mostaraca.

U prilog toj tezi ide i činjenica da se Kanatlarovski nije pojavio na obaveznoj konferenciji za štampu poslije 15. kola u kojem je Velež remizirao sa Rudarom iz Prijedora (0:0) na svom stadionu u Vrapčićima.

"S obzirom da sam slobodan trener otkako sam dao ostavku u Borcu, često se moje ime provlači po medijima čim neki klub ima problema sa rezultatima. Istina je takođe da sam prije imenovanja Kanatlarovskog bio u kontaktu sa čelnicima Veleža, ali su se odlučili za Makedonca. U ovom trenutnu nisam kontaktiran jer manje-više svi znaju da je moj prioritet odlazak u inostranstvo. Baviti se trenerskim poslom u BiH je izgubilo svaki smisao", izjavio je Jagodić.

Osim "rođenih", i njegovom matičnom klubu Borcu iz Banjaluke predstoji borba za opstanak poslije šestog uzastopnog poraza zbog kojeg su najvatrenije pristalice "Lešinari" do gaća skinuli igrače.

"Poslije poraza u Zvorniku sam ponudio ostavku rukovodstvu Borca, jer sam smatrao da je to moralni čin, ali čini mi se da je prebrzo prihvaćena. Treneri se mijenjaju, ali rezultati nisu ni približno adekvatni renomeu kluba. Ja kao 'borčevac' klubu želim sve najbolje i nadam se da će uspjeti da izbori opstanak", dodao je najtrofeniji trener u istoriji "Velikana iz Platonove" i cijele Republike Srpske sa 10 osvojenih pehara.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

biv?i igra?

pa ti nisi trener ni za zanzibara,a covjek nula bodova, znaci nula

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC