• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: "Vatromet" na Siciliji

Autor mondo.ba

Palermo je trijumfom protiv Frozinonea, bar na kratko, pobjegao iz opasne zone, dok debitantu u Seriji A ostaje da bodove spasa potraži na domaćem terenu.

Davide Balardini ostvario je prvi trijumf na klupi Palerma.

Sjajan meč viđen je na "Renco Barberi". Sijevale su prilike na obje strane tokom svih 90 minuta, a nakon pet golova, bodovi su ostali domaćoj ekipi.

PALERMO - FROZINONE 4:1 (2:1)

Veliku grešku sudijska trojka napravila je već na startu drugog susreta 16. kola Serije A.

U petom minutu Oskar Hiljemark uputio je centaršut iz slobodnog udarca sa lijeve strane. Edoarda Goldanigu, koji je bio u nedozvoljenoj poziciji, lopta je pogodila u koljeno, pa u ruku, ali sudija Danijele Doveri nije vidio ništa sporno.

Mladi italijanski defanzivac bio je priseban, iskoristio poklon arbitara i donio vođstvo Palermu.



Mogli su Sicilijanci u 11. minutu do novog pogotka. Asistent kod prvog gola, Šveđanin Hiljemark, sa dvadesetak metara uputio je pravi projektil, ali je lopta pogodila stativu.

Ipak, već u 17. minutu na semaforu je pisalo 2:0. Pravovremeno dodavanje mladog srpskog napadača Uroša Đurđevića iskoristio je Franko Vaskez, koji je izašao sam pred golmana Frozinonea Nikolu Lealija i hladnokrvno poduplao vođstvo domaćina.



Nakon dva primljena gola, probudili su se i gosti i odmah uzvratili u 24. minutu. Iskusni Paolo Samarko prihvatio je loptu nakon odbrane Stefana Sorentina i pospremio je iza leđa golmana Palerma.



Komična situacija viđena je u finišu prvog poluvremena.

MAGLA

Duel Sasuola i Torina trebalo je da počne u 18 časova, ali je prvobitno start pomjeren za 60 minuta kasnije, zbog guste magle koja se spustila na stadion. Kada je postalo jasno da se magla neće razići, duel je definitivno odgođen. Novi termin biće poznat uskoro.

Arbitar Doveri i njegov asistent nisu bili sigurni ko je skrivio prekršaj, prvo je pokazan drugi žuti, odnosno crveni karton Leonardu Blanšardu, nakon čega su uslijedili žestoki prigovori gostujućih igrača. Krenula je zatim rasprava arbitara, koji su na kraju poništili isključenje Blanšarda, a javnu opomenu zaradio je Marko Gori.

Ređale su se prilike i u nastavku susreta, a Makedonac Aleksandar Trajkovski u 60. minutu postigao je svoj prvi gol za Palermo. I to kakav! Sjajno je odapeo iskosa sa lijeve strane u golmanov suprotan ugao i povisio na 3:1.



U svom stilu, tačku na ovaj susret stavio je "stari vuk" Alberto Đilardino. Glavom sa dva metra dočekao je odbijenu loptu i sproveo je u gol, za konačnih 4:1.

Ovom pobjedom Palermo se probio na 15. poziciju, dok Frozinone i dalje ostaje u zoni ispadanja.

SERIJA A - 16. KOLO:

Palermo - Frozinone 4:1 (2:1)
/Goldaniga 5, Vaskez 17, Trajkovski 60, Đilardino 86 - Samarko 24/

Udineze - Inter (20:45)

Đenova - Bolonja 0:1 (0:0)
/Rozetini 90+2/

Odgođeno:Sasuolo - Torino

U nedjelju:

Kjevo - Atalanta (15:00)
Empoli - Karpi
Milan - Verona
Napoli - Roma (18:00)
Juventus - Fiorentina (20:45)

U ponedjeljak:

Lacio - Sampdorija (20:45)

TABELA: Inter 33, Fiorentina 32, Napoli 31, Roma 28, Juventus 27, Sasuolo 26, Atalanta 24, Milan 24, Torino 22, Empoli 21, Lacio 19, Kjevo 19, Bolonja (+1) 19, Palermo (+1) 18, Udineze 18, Sampdorija 16, Đenova (+1) 16, Frozinone (+1) 14, Karpi 10, Verona 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC