• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Smračilo se!

Autor mondo.ba

"Prazne puške" u "Derbiju Sunca". Napoli i Roma, dvije ekipe koje pretenduju za naslov prvaka Italije, odigrale su utakmicu bez pogodaka, a prvi udarac u okvir gola viđen je u 85. minutu!

"Ćorak" u prvom od dva derbija 16. kola Serije A.

Pepe Rejna sa jedne, Vojček Šćesni sa druge strane, imali su skoro slobodan dan. Čuvari mreže Napolija i Rome, koji su, prema najpoznatijim fudbalskim analitičarima na "čizmi", bili su glavni favoriti za "skudeto" pred početak sezone u Seriji A, u večerašnjem derbiju nisu imali skoro nikakvog posla.

NAPOLI - ROMA 0:0

Teško je reći da li su nakon ovakvog ishoda ekipe osvojile po bod, ili su izgubile po dva.

ZAMIJENJEN SUDIJA

Krajem prvog poluvremena povrijedio se pomoćnik Nikole Ricolija, Đanluka Karjolato, pa je na njegovo mjesto morao četvrti arbitar Marko Barbirati. Karjolato se preforsirao tokom jednog šprinta, pa je zbog povrede zadnje lože morao da prepusti svoje mjesto kolegi.

Nakon uspavanke u prvom poluvremenu (bez šuta u okvir gola na obje strane!), koje je završeno bez pogodaka, prvi udarac u okvir gola viđen je pet minuta prije kraja meča, kada je u dva navrata pokušao Marik Hamšik, ali je golman Rome bio uspješniji. Slična situacija i u 92. minutu, kada je dvije prilike imao Omar El Kaduri, ali ostalo je 0:0.

Ipak, krenimo redom.

Napoli je zaprijetio u 25. minutu. Pomalo sebičan bio je Lorenco Insinje, čiji udarac iskosa sa lijeve strane je završio pored gola Rome, da bi iz slične situacije u 34. ponovo pokušao da šutira Insinje. U oba navrata prvi strijelac lige Gonzalo Iguain bio je ljut na saigrača u napadu, koji je pokušavao sve sam, iako je Argentinac bio u boljoj poziciji.

...
Izvor: YouTube

Kalidu Kulibali i Edin Džeko "ratovali" su cijelu utakmicu. Džeko je u ranoj fazi meča dobio udarac u potiljak, pa je do kraja poluvremena igrao sa zavojem na glavi.

Najbolju priluku domaći su imali na isteku 60. minuta. Iguain je uspolio Mareka Hamšika, koji je iz povoljne situacije šutirao pored gola.

Postigla je Roma gol u 80. minutu, i to Danijele De Rosi, ali prilikom centaršuta Antonija Ridigera lopta je prešla zamišljenu gol-aut liniju, pa je sudija Ricoli opravdano poništio pogodak "vučice".

Na sve četiri današnje utakmice rezultat poslije prvih 45 minuta glasio je 0:0.

Više od mjesec dana Roma ne zna za pobjedu. Posljednji trijumf tim Rudija Garsije upisao je 8. novembra, kada je u gradskom derbiju savladan Lacio. Četiri meča bez trijumfa u Seriji A, a ukupno šest ako se računaju i utakmice Lige šampiona.

Ovim remijem najzadovoljniji mogu biti Inter i Fiorentina, ali i Juventus. "Nerazuri" su ubjedljivim trijumfom u Udinama nastavili sjajnu jesenju seriju, dok "stara dama" nakon lošeg starta sve više hvata zalet i večeras na svom stadionu ima priliku protiv Fiorentine da se potpuno uključi u borbu za "skudeto".

SERIJA A - 16. KOLO:

Napoli - Roma 0:0

Milan - Verona 1:1 (0:0)
/Baka 52 - Toni pen 57/

Kjevo - Atalanta 1:0 (0:0)
/Birsa 76/

Empoli - Karpi 3:0 (0:0)
/Makarone 46, 62, Saponara 51/

Juventus - Fiorentina 3:1 (1:1)

/Kuadrado 6, Mandžukić 80, Dibala 90+1 – Iličić pen 3/

Odigrano u subotu:

Udineze - Inter 0:4 (0:2)
/Ikardi 23, 83, Jovetić 31, Brozović 86/

Palermo - Frozinone 4:1 (2:1)
/Goldaniga 5, Vaskez 17, Trajkovski 60, Đilardino 86 - Samarko 24/

Đenova - Bolonja 0:1 (0:0)
/Rozetini 90+2/

U ponedjeljak:

Lacio - Sampdorija (20:45)

Odgođeno za januar:

Sasuolo - Torino

TABELA: Inter 36, Fiorentina 32, Napoli 32, Juventus 30, Roma 29, Sasuolo (-1) 26, Milan 25, Atalanta 24, Torino (-1) 22, Empoli 21, Lacio (-1) 19, Kjevo 19, Bolonja 19, Palermo 18, Udineze 18, Sampdorija (-1) 16, Đenova 16, Frozinone 14, Karpi 10, Verona 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC