• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sarajevo mora da bude bolje na proljeće"

Autor mondo.ba

Trener Sarajeva Miodrag Ješić u najavi početka proljećnog dijela prvenstva Bosne i Hercegovine istakao da bordo klub mora mnogo bolje igrati nego jesenas, a posebno protiv Zrinjskog jer je prva utakmica "najvažnija".

 Miodrag ješić o nastavku sezone i meču Zrinjski - Sarajevo Izvor: MONDO/Samir Cacan

U svečanom salonu "Svetozar Vujović" u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je pres konferencija uoči nastavka Premijer lige Bosne i Hercegovine 2015/16.

Sarajevo proljećni dio sezone otvara u nedjelju, 28. februara, gostovanjem Zrinjskom u Mostaru, a šef stručnog štaba Miodrag Ješić, odgovarao je na pitanja novinara.

“Nema povrijeđenih igrača i to je dobro, ali ima suspendovanih. Duljević ne može nastupiti u ovoj utakmici, kao i Džemal Berberović, Denis Kramar i Ahmad Kalasi. Svi ostali su u normalnom trenažnom procesu i biće u konkurenciji za nedjelju”, rekao je Ješić o zdravstvenom biltenu , dodavši:

“Protivnici igraju onoliko koliko im dozvolimo. Imali smo jake utakmice koje smo igrali iz jakog trenažnog procesa. Greške koje smo pravili smo pravili zbog umora, ali i zbog kvaliteta protivnika. Normalno je da se takve greške dešavaju u pripremnom periodu. Koliko god da radite biće grešaka, ali trudićemo se da ih ima jako malo".

Ješić je istakao da Sarajevo mora pružati bolje partije u proljetnom dijelu prvenstva.

“Sarajevo mora da bude bolje na proljeće, ako ne bude nešto nije u redu. Po tradiciji i kvaliteti ne zaslužujemo trenutnu poziciju, no sami smo krivi što je tako. Očekuje nas 12 prvenstvenih utakmica i nadam se šest u Kupu BiH. Nadam se da ćemo navijače obradovati dobrom igrom”.

Šef stručnog štaba kluba sa "Koševa" istakao je da respektuje ekipu Zrinjskog.

“Ne mislim o ekipi Zrinjskog, razmišljam o svojoj ekipi. Svaka prva utakmica je najbitnija, najteža i najvažnija. Svakog protivnika respektujemo, ali nećemo nikoga ni precjenjivati, ali ni potcjenjivati.”, rekao je Ješić.

Prvotimac Sarajeva Tomislav Barbarić je istakao da se ekipa dobro pripremila za nastavak sezone.

“Sigurno da je pauza bila duga, u mojoj karijeri možda i najduža. Dobro smo se spremili na pripremama. Neke utakmice smo igrali bolje, neke lošije, ali mislim da smo se fizički dobro spremili. Atmosfera je odlična i mislim da smo odradili dobar posao na pripremama. Ta nedjelja nam dolazi nakon dugih priprema i veselimo se toj utakmici”.

“Zrinjski je odlična ekipa i respektujemo je. U utakmicu nećemo ući s dozom prepotencije, ali Sarajevo mora ići na pobjedu i tako ćemo se i postaviti. Tražićemo tri boda. Nadam se da ćemo uz dobru igru i uz neku dozu sreće slaviti. Šanse za obje ekipe su tu negdje. Oni igraju pred svojim navijačima, no tamo sve već igrali u Kupu BiH i iskreno volim igrati protiv njih", prenio je zvanični sajt Sarajeva.

Sarajevo gostuje Zrinjskom u nedjelju, 28. februara, a utakmica se igra u Mostaru sa početkom u 15 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC