• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Biti ili ne biti?

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Čuvena "šekspirovska" dilema nalazi se u glavama fudbalera Borca pred subotnju utakmicu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv zvorničke Drine (18 h).

 Borac - Drina Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi se nalaze u nezavidnoj situaciji - na prve dvije proljećne utakmice osvojili su samo bod, a u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH protiv Željezničara su poraženi na banjalučkom Gradskom stadionu.

Priliku za prvu pobjedu ovog proljeća imaće u subotu protiv "davljenika" Drine iz Zvornika uprkos nešto ranijem objavljenom saopštenju rukovodstva "Velikana iz Platonove" u kojem se traži strpljenje za rezultate.

Strpljenje je isteklo, barem kad je u pitanju stav trenera Borčeta Sredojevića, koji se u najavi meča sa Zvorničanima najprije zahvalio navijačima "Lešinarima" na odličnoj atmosferi i nesebičnoj podršci protiv Želje.

"Iako smo izgubili, nije bilo nijednog zvižduka upućenog crveno-plavima i nadam se da će i sutra biti na nivou kako bi nam dali zamajac da osiguramo prvu pobjedu", rekao je strateg Banjalučana.

Prema njegovim riječima, iako će u subotu Borac igrati bez kapitena Borisa Raspudića zbog crvenog kartona na "Otoci" protiv Olimpika, alibija više nema.

Na posljednjih pet međusobnih mečeva, Drina je samo jednom slavila i to u prvom dijelu sezone, jednom su Zvorničani izvukli bod, a tri puta je trijumfovao Borac.

 "Svi koji istrče na teren Gradskog stadiona moraju da opravdaju povjerenje, prije svega što su fudbaleri u Borcu, a onda i to što su se našli u startnih 11. Nema vremena, moramo da pobjeđujemo. Bez obzira što je Drina pokazala početkom proljeća da se konsolidovala (pobjeda nad Rudarom u Prijedoru -0:1 i remi sa Slavijom - 1:1) i u uz sav respekt prema zvorničkom klubu, nama je sutra biti ili ne biti. Nema nikakvog uvijenja, moramo to otvoreno da kažemo", jasan je Sredojević.

S obzirom da Borac u prethodne tri utakmice u svim takmičenjima nije zatresao mrežu rivalu, možda i najveći problem ekipe je neefikasnost.

"Da li je to 'grč' ili strah od opasne situacije, možda brzopletost ili prevelika želja da se zatrese mreža, ali vjerujem da će sutra sve doći na svoje mjesto. Sigurno je da moramo da stvaramo šanse, nevažno je ko će da postigne gol, napadač, vezni ili defanzivac, to nije bitno. Bitno je da prvenstveno odigramo dobro, stvaramo prilike, a pogoci će doći", dodao je šef struke crveno-plavih i objasnio razloge zbog kojih golman Goran Vukliš i ofanzivni vezista Vladan Milosaveljev nisu bili u konkurenciji za kup utakmicu sa sarajevskom ekipom.

"Vukliš je imao povredu, sutra će biti na klupi, dok je Milosavljev imao posjekotinu i sačuvali smo ga za Drinu jer bijemo bitku za opstanak".

Trener Drine: Borac favorit, ali što ne bismo pobijedili?

Šef stručnog štaba Drine Cvijetin Blagojević je u najavi susreta u Banjaluci istakao da se Drina nalazi u sličnoj situaciji kao pred utakmicu u Prijedoru naglasivši da je Borac apsolutni favorit. "Imamo ekipu Borca, za koju znamo svi da se grčevito bori za opstanak i kojoj su potrebna tri boda. Znamo da će biti teško i da je Borac apsolutni favorit u ovoj utakmici. Mi idemo da se nadigravamo i ako u tom nadigravanju budemo našli neku našu šansu mi ćemo pokušati i da pobijedimo, zašto da ne! Moram samo da skrenem pažnju da mi u klubu imamo jedan zacrtan plan a to su naši omladinci, tako da ćemo kroz ove utakmice, bez obzira na pobjede i na poraze, pokušati da podmladimo ekipu i da damo svima šansu", rekao je trener Drine, a prenio klupski sajt.

Fudbaler crveno-plavih Srđan Bečelić takođe je svjestan teške situacije u kojoj se nalazi Borac naglasivši da ga isključivo zanima osvajanje tri boda na sutrašnjoj utakmici protiv Drine.

"Kao što znate, nalazimo se u opasnoj situaciji na tabeli, a u subotu nas očekuje izuzetno teška utakmica po teškom terenu. Nedostajaće nam kapiten Boris Raspudić, ali ko god sutra bude istrčao na teren mora da pruži svoj maksimum. Mi protiv Drine imamo samo jedan cilj, a to je pobjeda", izjavio je Bečelić i pozvao navijače da u što većem broju dođu na Gradski stadion.

PAROVI 21. KOLA

Subota

Rudar Prijedor - Sarajevo (14 h)

15 h

Vitez - Sloboda
Radnik - Olimpik
Velež - Široki Brijeg
Čelik - Zrinjski

Borac - Drina (18 h)

Nedjelja (15 h):

Slavija - Travnik
Željezničar - Mladost

TABELA: Sloboda 44, Zrinjski 43, Sarajevo 38, Radnik 38, Široki Brijeg 36, Željezničar 34, Čelik 29, Slavija 29, Vitez 27, Mladost 27, Olimpik 22, Borac 19, Travnik 19, Rudar Prijedor 17, Drina 13, Velež 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC