• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debitanti u "zmajevima": Ispunjenje sna!

Autor mondo.ba

Prve nastupe u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine na ovom okupljanju "zmajeva" upisali su fudbaleri Sarajeva i Zrinjskog Haris Duljević i Daniel Graovac. Čestitke od kapitena "zmajeva" Edina Džeke.

"Zmajevi" su odličnom igrom u Cirihu savladali švajcarsku selekciju pogocima kapitena Edina Džeke i Miralema Pjanića, ali su susret na stadionu "Lecigrund" obilježile i debitantske minute dvojice fudbalera iz Premijer lige BiH.

Istina, fudbaler Sarajeva Haris Duljević je dobio priliku i protiv Luksemburga (3:0), a sinoć je u igru ušao u 73. minutu umjesto Pjanića, dok je igrač mostarskog Zrinjskog Daniel Graovac dobio svojih "pet minuta" umjesto Ervina Zukanovića.

Po završetku dvoboja, Duljević nije krio oduševljenje zbog nastupa za A tim BiH.

"Drago mi je da sam u reprezentaciji i moj se san ostvario. Na meni je sada da radim još jače kako bih ponovo zaslužio poziv. Ovo je dokaz da se i iz Premijer lige BiH može doći do dresa sa državnim grbom i da se trud isplati", rekao je Duljević, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Sličnom mišljenja je i fudbaler mostarskih "plemića", koji je takođe bio presrećan zbog prvih reprezentativnih minuta.

"Nije mala stvar debitovati za reprezentaciju i drago mi je što sam ušao u igru. Ekipa je pokazala kvalitet. Nadigrali smo Švajcarsku i zasluženo pobijedili", rekao je Graovac.

Protiv Luksemburžana priliku da debituje imao je i igrač rumunskog Kluža Mateo Sušić, koji je igrao u drugom poluvremenu i protiv Švajcarca, dok je Banjalučanin Srđan Grahovac, član bečkog Rapida, debi upisao na prethodnom meču, a sinoć u Cirihu nije ulazio u igru.

Svi debitanti su pohvale dobili i od kapitena "zmajeva" Edina Džeke, koji je pogotkom protiv izabranika Vladimira Petkovića postao najbolji strijelac svih reprezentativnih selekcija bivše Jugoslavije.

"Drago mi je da je selektor dao priliku novim igračima i čestitam im na debiju. Ovo okupljanje je bilo jako korisno za nas", podvukao je Džeko.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC