• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatko Zahovič: Izvinite

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Izvinjavam se zbog svoje nekorektne reakcije", rekao je u svoju odbranu Zlatko Zahovič, sportski direktor Maribora, za tvrdnje Agima Ibraimija i Nusmira Fajića da ih je vrijeđao na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

"Nisam došao pravdati Maribor ili nekog od igrača pojedinačno. Došao sam razjasniti situaciju. Izvinjavam se zbog svoje nekorektne reakcije. U karijeri sam promijenio mnogo svlačionica i nisam imao takvo iskustvo. Svlačionica bi morala biti zakon i iz nje ni riječ ne smije izlaziti u javnost", kazao je Zahovič.



Zahovič je, prema izjavama Ibraimija i Fajića, u posljednjih nekoliko godina vrijeđao muslimane među fudbalerima Maribora. Cijela priča na vidjelo je isplivala tokom vikenda kada je Zahovič, između ostalog, Ibraimiju putem SMS poruka poručio "ti se klanjaš jer si pijan od budala i zato ima mrtvih", kao i "tvoja vjera je smrt".

Sporne poruke makedonski reprezentativac proslijedio je medijima, nakon što ga je Zahovič otjerao iz karantina u kojem se nalazio sa saigračima iz Maribora.

Iz Fudbalskog kluba Slovenije (NZS) istakli su da "ne postoje uslovi za otvaranje disciplinskog postupka protiv Zahoviča na osnovu izvještaja iz medija", ali da će "zajedno sa UEFA nastojati da fudbal kao sport bude otvoren za pripadnike svih rasa, vera i vjerovanja, te da zaista nema mjesta za uvrede na ovom nivou".



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC