• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sloboda u prednosti, ali nije gotovo"

Autor mondo.ba

Poslije prvog polufinalnog meča Kupa Bosne i Hercegovine, treneri Slobode i Željezničara Husref Musemić i Edis Mulalić složni u ocjeni da "još ništa nije gotovo" iako su Tuzlaci stekli kapitalnu prednost na "Grbavici" - 1:2 (0:1).

 Kup BiH, polufinale, Željezničar - Sloboda, izjave Izvor: MONDO/Samir Cacan

Šef stručnog štaba ekipe sa "Tušnja" Husref Musemić bio je razumljivo zadovoljan ishodom, ali ne i pretjerano doborom igrom svojih izabranika, koji su u Sarajevu imali kadrovskih problema.

"Dosta nervozna utakmica, rani gol nam je dao krila iako smo imali mnogo problema sa sastavom prije meča. Golman Kenan Pirić je imao virozu, zamijenio ga je dečko od 18 godina i odlično je branio. Što kaže stara izreka: 'Nikad se ne zna zašto je nešto dobro'. U pojedinim trenucima Željo je imao određeni pritisak, ali smo uspjeli da sačuvamo naš gol. Potom smo opet imali jednu prinudnu izmjenu Harisa Mehmedagića, ali zadovoljan sam rezultatom. Igra je bila 'tu i tamo', ali sve u svemu, sve čestitke mojim igračima", rekao je Musemić za "Face TV" poslije utakmice.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Trener Slobode je dodao da se u revanšu na "Tušnju" njegov tim neće opustiti.

"Ovaj rezultat je dostižan iako nam ova pobjeda daje za pravo da se nadamo da imamo više šansi za prolazak u finale. Biće maksimalno skoncentrisani u tom meču".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

ZAŠTO ŽELJO NE BI SLAVIO U TUZLI?

Njegov kolega sa klupe Želje Edis Mulalić nije bio pretjerano raspoložen za priču, ali je naglasio da je meč na "Grbavici" bio samo prvo poluvrijeme.


"Bila je slična utakmica kao u Tuzli. Oni su tamo napadali, a m dali golove. Sad se to okrenulo, ali idemo dalje, pokušaćemo tražiti prolaz u revanšu. Vidjeli smo u prvenstvenom duelu da smo u stanju pobijediti u Tuzli, zašto ne bi i ovaj put. Vidjećemo šta će da ispadne u revanšu, ali Sloboda jeste u prednosti", naglasio je Mulalić.

Pogledajte i golove 

...
Izvor: YouTube

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC