• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Sloboda na korak od finala!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Slobode veoma su blizu plasmana u finale Kupa Bosne i Hercegovine! Tuzlaci su u prvom polufinalnom meču u Sarajevu stekli veliku prednost protiv Željezničara - 1:2 (0:1) pred revanš na "Tušnju".

 Kup BiH, polufinale, Željezničar - Sloboda 1:2 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sloboda se nakon "Koševa" (0:3) u prethodnoj rundi takmičenja trijumfalno u Tuzlu vraća i sa "Grbavice" poslije prve polufinalne utakmice najmasovnijeg takmičenja u BiH.

Željo - Sloboda 1:2 (0:1)

Dvoboj pred punim tribinama sarajevskog stadiona je počeo je šokantno po domaći tim pošto su Tuzlaci poveli već u drugom minutu.

Centarfor Slobode Sulejman Krpić je poslije centaršuta iz slobodnog udarca Zajka Zebe "nadskočio" loše postavljenu odbranu Želje i pogodio mrežu za 0:1.

...
Izvor: YouTube

"Hladan tuš" u Sarajevu međutim nije previše šokirao domaće igrače, koji su bili blizu izjednačenja samo dva minuta kasnije.

Emir Bekrić se našao u kaznenom prostoru gostiju i dodao do Ivana Lendrića, koji je bio u naletu, ali je njegov šut sa desetak metara odlično odbranio mladi golman Slobode Azir Muminović.

Izabranici Edisa Mulalića su do odlaska na odmor držali loptu u svojim nogama i u nekoliko navrata zaprijetili preko Kerima Memije i Miroslava Stevanovića, ali nisu uspjeli da kreiraju neku stopostotnu šansu iz koje bi se rezultat eventualno promijenio.

Naravno, trener Slobode Husref Musemić je poslije brzog vođstva "učvrstio" vezni i defanzivni red, svjesno prepustivši inicijativu Sarajlijama, s nadom da će iz nekog kontranapada ili prekida njegov tim ponovo da zatrese mrežu Vedrana Kjosevskog.

Ideja "opstrukcije" igre Želje je u potpunosti uspjela iako je Željo u nastavak susreta ušao s namjerom da što prije stigne do "egala", ali mu to nije pošlo za nogom u prvih 15-ak minuta drugog poluvremena pošto plavi nisu imali nikakvu ideju kako da ugroze gol Slobode.

Iz jedne "muljaže" i brzo izvedenog prekida u 61. minutu, Sarajlije su stigle do izjednačenja - Lendrić je zaobišao golmana, ali umjesto da odmah šutira, dodatno je zakomplikovao situaciju.

Uspio je međutim da vrati loptu do Miroslava Stevanovića, koji je centrirao na drugu stativu, a Jadranko Bogičević je glavom poslao u mrežu za 1:1.

Tada se činilo da će Željina želja i volja dovesti do preokreta, čak je Semir Bekrić u 68. minutu majstorski gađao sa ivice kaznenog prostora, međutim, golman Tuzlaka je bio na visini zadatka.

Poslije tog trenutka, ravnotežu je ponovo uspostavila Sloboda i već u narednom napadu je stativa bila saveznik plavih sa "Grbavice" poslije udarca Mladena Veselinovića u 70. minutu.

Ono što je Sloboda propustila u prethodnom napadu, nije u narednom ataku ka Željinom golu - šut Veselinovića sa ivice šesnaesterca je prošao kroz šumu nogu, a Filip Kostić je samo malo promijenio smjer i prevario golmana Kjosevskog za 1:2.

...
Izvor: YouTube

Do kraja su Tuzlaci mogli i do ubjedljivijeg trijumfa, doduše imao je i Željo u sudijskoj nadoknadi šansu da barem ostane neporažen, ali udarac Lendrića je završio visoko iznad prečke.

Tuzlaci se kući vraćaju s pjesmom i mirno čekaju revanš na "Tušnju" za nedjelju dana, kada bi trebali da "ovjere" plasman u finale Kupa BiH, ako se ne dogodi neko čudo u "gradu soli".

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Kosorić, Memija, Kramarić, Bekrić, Blagojević, Bogičević, Lendrić, Zahirović, M. Stevanović. Trener: Edis Mulalić

Sloboda: Muminović, Kostić, Efendić, Krpić, Zeba, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Veselinović. Trener: Husref Musemić

U drugom polufinalu Kupa BiH, Radnik je u prvom susretu sa Širokim Brijegom zabilježio minimalnu pobjedu (1:0) i to prvi put poslije više od tri godine posta u dvobojima sa hercegovačkim klubom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC