• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Majstorica" Slobode i Želje za finale Kupa BiH

Autori mondo.ba Autori Agencije

Fudbaleri Slobode u srijedu na "Tušnju" dočekuju Željezničar u revanšu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Prvi meč na "Grbavici" (1:2) dobili su Tuzlaci i bliži su plasmanu u finale.

 Kup BiH, revanš polufinala, Sloboda - Željezničar Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ipak, crno-crveni su u posljednjem 25. kolu Premijer lige BiH doživjeli debakl u Tuzli od Širokog Brijega (0:3), pa ostaje da se vidi da li je i u kojoj mjeri uzdrmana ekipa Husrefa Musemića.

Strateg Slobode je u najavi utakmice sa Željom naglasio da su porazi sastavni dio sporta.

"Prošle srijede pobijedili smo na 'Grbavici', u nedjelju smo poraženi na 'Tušnju'. To je život i događa se i mnogo jačim svjetskim ekipama. Vidite kako je Borusija Dortmund prošla protiv Liverpula. Sutra želimo da izborimo finale Kupa BiH. Imamo rezultat koji nam daje pravo da se nadamo uspjehu, mada znamo da isto želi i Željo, a da u finalu mjesta ima samo za jednog od nas. Ako nas Željo pobijedi, čestitaću im", rekao je Musemić.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Igračima Slobode priključio se oporavljeni Haris Mehmedagić i Musemić osim Anesa Haurdića, koji nema pravo nastupa u Kupu BiH za Slobodu, nema kadrovskih problema.

Na pitanje, koga bi volio u finalu, Musemić je odgovorio da tek treba steći pravo da se bore za trofej.

"Onda će nam biti svejedno s kim igramo. Imali smo do sada Čelik, Sarajevo i Želju, svi su željeli proći, a mi smo do sada pobjeđivali. Zaslužili smo da se nađemo u finalu. Sada smo u prilici da uzmemo i oba trofeja, ali i da ostanemo bez Evrope. Još je sve otvoreno", dodao je šef struke Slobode.

Uprkos "minusu" iz prve utakmice u Sarajevu (1:2) i Željezničar ima svoje planove i računicu kako da se domogne plasmana u finale Kupa BiH.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Trener Želje Edis Mulalić vjeruje da njegov tim može preko Slobode do finala.

"Ne vidim razlog zašto ne bismo mogli pobijediti Slobodu u Tuzli. Idemo odigrati hrabro i pametno. Poraz Slobode protiv Širokog Brijega prošlog vikenda i naš na 'Grbavici' protiv Slobode ukazuju da niti jedna ekipa u Premijer ligi BiH nije dovoljno spremna da igra istim intenzitetom na dva fronta", izjavio je Mulalić uoči odlaska ekipe u Tuzlu.
Prema njegovim riječima, plavi su u prvom meču primili dva naivna gola iz prekida.

"Na 'Grbavici' smo primili naivno dva gola, a radili smo na odbrani od prekida u proteklih godinu i po dana. Mislim da se onakva dva gola neće ponoviti. Dobili smo Slobodu na 'Tušnju', a oni nas na 'Grbavici'. Sad ćemo vidjeti u 'majstorici' ko će pobijediti", naglasio je trener Želje, koji u srijedu neće moći da računa na Srđana Stanića, koji nema prava nastupa, Tijago i Dejan Đermanović su "roviti", ali se u ekipu vraćaju oporavljeni Jovan Blagojević i Kerim Memija.

Revanš susret polufinala Kupa BiH između Slobode i Željezničara igra se na stadionu ''Tušanj'' u srijedu s početkom u 19.30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC