• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin selektor Srbije!

Autor mondo.rs

Trofejni trener Crvene zvezde naslediće selektora Ćurčića, samo je pitanje da li odmah ili kada "orlovi" odigraju seriju prijateljskih mečeva, pišu "Novosti".

 Muslin selektor Srbije! Izvor: MN PRESS

Bivši fudbaler i trofejni trener Crvene zvezde, Slavoljub Muslin (62), novi je selektor fudbalske reprezentacije Srbije, objavile su večeras ekskluzivno "Večernje novosti".

O Muslinovom dolasku na klupu "orlova", na kojoj je klimavo sedeo Radovan Ćurčić praktično od rastanka sa neprilagođenim Dikom Advokatom i debaklom na startu kvalifikacija za EURO 2016, govorilo se već neko vreme, a "Novosti" su u sredu uveče objaviče da su u FSS prelomili i odlučili da iskusnom stručnjaku povere težak zadatak - da odvede Srbiju na Mundijal 2018. u Rusiji.

Za Muslinov dolazak najviše se zalagao potpredsednik FSS Slaviša Kokeza, koji je nezvanično imao i "B opciju" - aktuelnog trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića!

SLAVOLJUB MUSLIN

Datum rođenja: 15. jun 1953.

Igračka karijera: OFK Beograd, BASK, Rad, Crvena zvezda, Lil, Brest, Kaen.

Trenerska karijera: Brest, Po, Bordo, Lans, Le Man, Vidad, Crvena zvezda, Levski, Metalurg Donjeck, Lokeren, Lokomotiva Moskva, Himki, Dinamo Minsk, Anortozis, Krasnodar.

Trofeji: tri titule i dva Kupa sa Zvezdom, titula sa Vidadom i dupla kruna sa Levskim.

"Kako stvari trenutno stoje, prijateljski mečevi Srbije sa Kiprom 25. maja u Užicu i sa Izraelom 31. maja u Novom Sadu, mogli bi da budu poslednji sa Radovanom Ćurčićem na mestu selektora Srbije, dok bi Muslin debitovao 5. juna u Monaku, u kojem Srbija igra prijateljski duel sa Rusijom", navode "Novosti" i dodaju:

"Prema poslednjim informacijama, pao je dogovor između predsednika FSS Tomislava Karadžića i dvojice potpredsednika, Save Miloševića i Slaviše Kokeze o angažovanju, već ranije najavljivanog, Slavoljuba Muslina, ali je pitanje samo da li će on 'orlove' početi da selektira i pre mečeva u maju".

Autor teksta navodi i da su "trojica vodećih ljudi našeg fudbalskog saveza ovaj konsenzus postigli odmah posle mečeva Srbije u Poljskoj i Estoniji, pošto je svima želja da se Srbija mrdne sa 56. pozicije na FIFA rang-listi i da konačno ode na neko veliko takmičenje. Jer, od 2010. godine i Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, fudbalska reprezentacija Srbije je propustila Prvenstva Evrope 2012. u Ukrajini i Poljskoj i 2016. u Francuskoj, kao i Mundijal 2014. u Brazilu".

Anketa

Da li je FSS dobro izabrao?

  • Apsolutno, Muslin je pravi izbor!

    46.81% (44)

  • Nikako, ovo mi se ne sviđa...

    13.83% (13)

  • Moguće, ali hajde da sačekamo

    34.04% (32)

  • Nemam stav

    5.32% (5)

Da li je FSS dobro izabrao?

Rezultati


Srbija će igrati sa Kiprom, 25. maja u Užicu, Izraelom, 31. maja u Novom Sadu i Rusijom, 5. juna u Monaku, posle čega sledi "letnji raspust" i početak kvalifikacija za SP u Rusiji.  "Orlovi" su u grupi sa Republikom Irskom, Moldavijom, Austrijom, Velsom i Gruzijom.

Prva utakmica zakazana je za 5. septemba protiv Irske u Beogradu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC