• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić za MONDO: Na pravom mjestu u pravo vrijeme

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Defanzivac tuzlanske Slobode Ivan Kostić sa dva postignuta pogotka je bio najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu nad Željezničarom (3:1) i plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Dvadesetsedmogodišnji Nišlija je prošlog ljeta iz banjalučkog Borca prešao na "Tušanj" i u Tuzli doživljava vjerovatno najljepše trenutke u profesionalnoj karijeri.

Sa Slobodom je izborio plasman u finale Kupa BiH, postigao je dva gola Želji, a u Premijer ligi Bosne i Hercegovine se bori za titulu.

"Prezadovoljan sam u Tuzli zaista, a što se golova tiče, imao sam sreće da se nađem na pravom mjestu u pravo vrijeme", rekao je Kostić na početku razgovora za naš portal.

Iako je dobio pohvale i od trenera crno-crvenih Husrefa Musemića, koji je rekao da je "Kostić bio sjajan, kao i svi ostali", nije želio posebne zasluge već je naglasio da je najvažnije što je Sloboda osigurala šansu da se bori za trofej.

"Najbitnije je da smo prošli jednog snažnog protivnika. Imali smo prednost stečenu na 'Grbavici' (1:2), vjerovali smo u sebe da možemo pobijediti Želju i u revanšu, ali Željo je Željo, nije bilo nimalo lako. Međutim, odigrali smo kvalitetno i zasluženo slavili".

...
Izvor: YouTube

Odbrambeni fudbaler Tuzlaka se složio sa trenerom Musemićem da je "ekipa odigrala najbolju utakmicu otkako je preuzeo tim Slobode".

"Disali smo kao jedan, igrali čvrsto i staloženo i sigurno je ovo bila jedna od najboljih utakmica Slobode u ovoj godini. Moram da napomenem i da dobar dio zasluga ide našim navijačima koji su stvarno napravili fantastičan ambijent na 'Tušnju'".

Kostić se nije složio da je eliminacija Širokog Brijega od strane Radnika veliko iznenađenje.

"Bijeljinski klub ove sezone igra odlično, mislim da njihov prolazak Širokog Brijega i nije neka velika senzacija, jer imaju kvalitetan tim, dobrog trenera i rukovodstvo. Zato mislim da su u finalu šanse 50:50 jer je u pitanju finale. Igraju se dvije utakmice i biće sigurno teško i neizvjesno, ali vjerujem da smo mi za nijansu kvalitetniji i učinićemo sve da osvojimo pehar Kupa BiH".

Nekadašnji igrač Rada i kruševačkog Napretka je na kraju naglasio da će Sloboda pokušati da do kraja sezone osvoji "duplu krunu".

"Poremetio nas je malo poraz od Širokog Brijega u prvenstvu, bili smo umorni zbog nastupa na dva fronta, ali nismo se odrekli borbe za titulu. U svakoj sljedećoj utakmici idemo na pobjedu i nadamo se nekom kiksu Zrinjskog. Ako ga ne bude, odluka će pasti u posljednjem kolu u Mostaru, pa ko bude bolji neka bude šampion", zaključio je Kostić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC