• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avduka za MONDO: Radnik neće statirati u finalu

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Iskusni golman Radnika Asmir Avdukić u izjavi za naš portal naglasio da će bijeljinski klub muški i pošteno pokušati da osvoji svoj prvi trofej - pehar Kupa Bosne i Hercegovine.

 Asmir Avdukić za MONDO: Radnik ima šansi u finalu Kupa BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Semberski klub je zahvaljujući pogotku u gostima u Širokom Brijegu ukupnim rezultatom 2:2 prošao u finale Kupa BiH, prvi put u svojoj istoriji.

Čuvar mreže Radnika Asmir Avdukić naglasio je da je njegov tim zasluženo stekao priliku da se bori za trofej protiv favorizovanog rivala, kojem su davane veće šanse za prolazak u finale.

"Odigrali smo odlično prvu utakmicu u Bijeljini (1:0), gdje smo trebali i zaslužili ubjedljiviju pobjedu od minimalne, ali i taj gol nam je prije puta na 'Pecaru' dao nadu da možemo u proći. U revanšu smo pokazali želju, volju, htijenje i borbenost, ali je domaćin ipak uspio da povede sa 2:0. Široki Brijeg je imao u tim trenucima željeni rezultat, ali mi smo pokazali karkater, postigli pogodak, jer smo znali da će nas jedan gol odvesti u finale", rekao je popularni Avduka.

...
Izvor: YouTube

Prema njegovom mišljenju, nije iznenađenje prolazak Radnika u finale jer su Semberci ove sezone i u Premijer ligi BiH u samom vrhu prvenstvene tabele. A u borbi za trofej ih očekuje Sloboda iz Tuzle, koja je u dvije utakmice bila bolja od sarajevskog Željezničara (5:2).

"Sloboda je više nego zasluženo otišla u finale iako Željezničar nije pružio igru kakva ga je krasila na početku proljećnog dijela sezone. Mi nismo izborili finale da bi u njemu bili statisti, sigurno je da imamo svoje šanse da se domognemo pehara. Sloboda možda jeste favorit, ali vjerujem da će biti vrlo neizvjesno u oba meča".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Avdukić se dotakao i svog bivšeg kluba banjalučkog Borca, koji se grčevito bori za opstanak u eliti bosanskohercegovačkog fudbala.

"Borac do kraja sezone drži stvari u svojim rukama i iskreno se nadam da će uspjeti u namjeri da osigura opstanak. Banjaluka kao grad zaslužuje da Borac igra u Premijer ligi BiH, a ni sam šampionat ne bi bio ni približno to što jeste da u njemu nema Borca. Iskreno vjerujem i nadam se da će Banjalučani uspjeti da osiguraju nastup u eliti i naredne sezone. Želim im svu sreću", podvukao je nekadašnji reprezentativac BiH i učesnik Mundijala u Brazilu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC