• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I premijer Kosova lobira u UEFA

Autor mondo.rs

Priština očigledno veoma spremno dočekuje utorak i "Dan d" za prijem.

Premijer Kosova Isa Mustafa, uoči Kongresa Evropske fudbalske unije u Budimpešti, lobiraće kod mađarskog kolege Viktora Orbana kako bi kosovski savez dobio članstvo u UEFA, potvrdio je ministar omladine i sporta Kujtim Šalja, prenosi danas prištinski list Zeri.

Prema pisanju tog lista, Mustafa je dogovorio sastanak sa Orbanom u ponedeljak, samo dan ranije na kojem će se raspravljati oko prijema Kosova.

"Mustafa odlazi u Mađarsku i iskoristiće priliku da lobira za prijem Kosova u UEFA. On očekuje pozitivnu odluku UEFA", rekao je Šalja za Zeri.

Dalje se navodi da je za prijem kosovskog saveza potrebno političko uplitanje, zbog čega postoji pomoć vrha tzv. države, koja nije priznata od Ujedinjenih nacija.

U sva dešavanja umešano je i kosovsko ministarstvo spoljnih poslova pošto je prijem u UEFA, a potom i FIFA, već dve godine jedan od glavnih prioriteta, zbog čega je ranije lobirao i Hašim Tači.

Politika je u današnjem štampanom izdanju objavila da UEFA planira da na Kongresu u Budimpešti promeni statut i primi kosovski savez u svoje članstvo, koji predviđa da samo zemlja priznata od Ujedinjenih nacija može da dobije prijem, a ne po novom "većina međunarodne zajednice u Evropi".

Postoji dogovor da bi reprezentacija Kosova u slučaju dobijanja članstva učestvovala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, u grupi sa Hrvatskom, Turskom, Islandom, Finskom i Ukrajinom.

Delegacija FS S je iz tih razloga boravila pre tri dana u Nionu i pokušala da dobije podršku v.d. predsednika UEFA Teodora Teodorakisa, ali ujedno i spremila strategiju sličnu državnoj kada je blokiran prijem Kosova u Unesko, pa će tako na Kongresu u Budimpešti položiti amandman.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC