• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UPOZORENJE: EURO je atraktivna meta terorista!

Autor mondo.rs

Direktor Evropske policijske službe (Europol) žestoko je zabrinut za bezbednost učesnika i posetilaca na predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu, koje za manje od mesec dana počinje u Francuskoj

Direktor Europola Rob Vejnrajt upozorio je na mogućnost terorističkih napada tokom EURO 2016 u Francuskoj.

On je u izjavi nemačkom listu "Die Welt" naglasio da bi šampionat u Francuskoj mogao da bude atraktivna meta za teroriste.

Vejnrajt je rekao da je neophodno ojačati antiterorističke jedinice kako bi se efektivno odgovorilo na eventualne napade koji bi mogli da se dogode tokom trajanja Evropskog prvenstva.

Vejnrajt je naglasio da najveća opasnost vreba od potencijalnih terorista koji bi mogli da napadnu po modelu uzimanja talaca, slično onom koji se dogodio u pariskoj koncertnoj hali "Bataklan" prošlog novembra.

"Moramo da se suočimo sa brutalnošću tih napada i da budemo potpuno spremni", rekao je šef Evropske policijske službe.

On je još ranije upozorio da postoje informacije da se poslednjih meseci oko 5.000 ljudi iz Evrope pridružilo islamskim grupama u borbama u Siriji i Iraku, i da se veruje da se  trećina njih vratila na Stari kontinet.

"Nemoguće je pratiti sve potencijalne teroriste 24 sata dnevno i zato moramo biti veoma obazrivi", rekao je Vajnrajt i pozvao sve evropske zemlje da sarađuju u borbi protiv terorizma i na razmenu informacija.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj, na kojem učestvuje 24 reprezentacije, održaće se od 10. juna do 10. jula u devet gradova (Parizu, Lionu, Sent Etjenu, Marseju, Lilu, Bordou, Nici, Lansu i Tuluzu).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC