• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Uz pun stadion, Radnik može do trofeja Kupa BiH"

Autor mondo.ba

Defanzivci bijeljinskog Radnika Samir Memišević i Slobodan Jakovljević uvjereni da Semberci mogu u revanšu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Slobode osigurati prvi pehar u klupskoj istoriji.

 Radnik može do pehara Kupa BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

  Samir Memišević je iz utakmice u utakmicu pružao sve kvalitetnije partije, a jednu od najboljih je odigrao u Tuzli u prvom dvoboju finala koja je okončana rezultatom 1:1.

"Prva utakmica je za nas prošlost. Čitav naš tim je odigrao odlično, ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i bili smo dostojan takmac domaćinu. U prvu utakmicu smo uložili dosta truda i znoja i izborili aktivan rezultat", rekao je štoper Radnika.

Utakmica u Bijeljini će biti pravi spektakl, a poslije duže vremena tribine Gradskog stadiona će biti ispunjene do posljednjeg mjesta.

"Naša ekipa je spremna i motivisana kao nikad. Ulazimo u drugu utakmicu sa blagom prednošću, ali Slobodi prepuštamo ulogu favorita, jer u ovoj sezoni sa njima imamo negativan omjer. Mi smo gotovo kompletni, od igrača koji imaju pravo nastupa u kupu povrijeđen je samo Srećković. Nadam se da ćemo imati podršku punog stadiona i da ćemo uz pomoć navijača doći do našeg cilja i prvog trofeja u ovom takmičenju".

Memišević je u ranijem dijelu svoje karijere bio igrač kluba sa "Tušnja", a protiv Tuzlaka će u srijedu od 17:00 časova imati priliku da osvoji do sada najvrijedniji trofej u dresu Radnika.

U paru sa Memiševićem u odbrani Semberaca nastupiće i Slobodan Jakovljević, koji je bio strijelac u prvoj finalnoj utakmici na "Tušnju".

"U srijedu nas čeka teška, bolje reći najteža utakmica ove sezone. Svjesni smo kakav rezultat imamo iza sebe i pod kakvim smo pritiskom. Mi poštujemo Slobodu i cijenimo sve što su igrači Husrefa Musemića do sad uradili. Sloboda je i dalje favorit, ali smatram da uz našu maksimalnu koncentraciju i borbenost, uz dozu sreće, možemo doći do željenog trofeja", izjavio je Jakovljević.

Prema njegovim riječima, odluka da se većina prvotimaca poštedi za gostovanje u Širokom Brijegu je bila ispravna, a prednost Radnika biće i odsustvo Zajka Zebe u taboru Tuzlaka koji će propustiti revanš zbog crvenog kartona.

"Što se tiče sastava Slobode, odsustvo Zebe će biti olakšavajuća okolnost za nas, ali se sa druge strane u njihov tim vraćaju dva izvrsna igrača, Sarić i Veselinović. Zadatak za nas u odbrani će biti da zaustavimo Ahmetovića koji je jedan od najboljih špic igrača Premijer lige, a tu je i Ordagić koji nas je dosta namučio u prethodnim utakmicama".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC