• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pepe - heroj ili moderni gladijator? (VIDEO)

Autor mondo.rs

Dok su njegovi saigrači slavili - on je povraćao. Veliki napori za fudbalera koji je jedva prošao poslednje testove i na sopstvenu odgovornost se selektoru stavio na raspolaganje. Pepe!

"Prvi cilj je da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Drugi je da ga osvojimo".

Ovo su reči koje još uvek zvone u ušima sjajnog defanzivca Pepea. To su reči koje je prvog dana Fernando Santoš rekao njemu i njegovim saigračima, a iskusni štoper ga je najozbiljnije moguće shvatio i zbog toga je bio spreman da učini šta god on traži.

Portugal je bez Pepea bio u dve prethodne utakmice.

Uspeli su da "prebrode" meč sa Velsom u kome nije bilo njega jer se oporavljao od povrede, ali je znao Santoš da će mu u finalu zatrebati njegov pobednički mentalitet.

Prošao je, na jedvite jade, nekako testove na poslednjem treningu i stavio se na raspolaganje treneru.

Za 120. minuta fudbala napravio je samo jednu grešku. Bilo je to u nadoknadi prvog poluvremena kada ga je, onakog umornog, "okrenuo" Andre-Pjer Žinjak, ali na njegovu sreću pogodio samo stativu.

U ostatku utakmice - briljantan. Iz tog razloga izabran je i za igrača utakmice.

Međutim, u trenucima kada je sudija Mark Klatenburg odsvirao kraj utakmice, i dok su njegovi saigrači slavili titulu šampiona Evrope, Pepe je konačno shvatio da ne mora više da trpi mučninu.

Veliki fizički napor koji je imao u ovom meču, 120 minuta fudbala za rekonvalescenta nije naivno, rezultovao je time da se ovaj 33-godišnjak ispovraća na terenu. Prišao mu je i Riki Karvaljo da upita da li je dobro, ali je Pepeu u tom trenutku bilo najbolje na svetu.

Uspeo je ono što je namerio - osvojio je titulu šampiona.

Da je kojim slučajem Francuska pobedila, bio bi to trud uzalud. Žrtvovao je svoje telo u ovom meču kako bi njegov tim pobedio, bio je pravi "moderni gladijator", ali je uspeo u isto vreme i da bude heroj svoje zemlje koja je dočekala veliki trofej.

Pepe
Izvor: YouTube


Nakon meča hvalio je svog selektora, a govorio je i o Ronaldu.

"Borili smo se za našeg Kristijana. Svi smo se iznenadili kada se on povredio, ali naš plan B je uspeo i naše izmene su uradile tačno ono što je selektor tražio. Ispisali smo istoriju portugalskog fudbala večeras", bile su njegove prve reči nakon osvajanja EURA.

"Bilo je teško izgubiti našeg glavnog fudbalera. On može da postigne gol u svakom trenutku. Pravi razliku na terenu, ali i mi smo ratnici. Obećali smo mu da ćemo pobediti za njega", rekao je Pepe i pokazao koliko je jako zajedništvo u reprezentaciji Portugala.

Objasnio je kome još posvećuje titulu.

"Bila je mnogo napeta utakmica. Borili smo se do poslednjih atoma snage i samo tako se može pobediti. Sve smo ostavili na terenu za naš Portugal. Predstavljali smo Portugal na ovom prvenstvu, prelepu zemlju imigranata i mi predstavljamo svakog od njih. Ovo je za vas", poruka je Pepea.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC