• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladost - ponos FK Sarajeva

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Sarajevo proteklog vikenda upisao je prvu ovosezonsku pobjedu, protiv aktuelnog šampiona Zrinjskog iz Mostara 2:0, a u sastavu bordo tima našlo se čak šest igrača mlađih od 21 godine.

 U sastavu FK Sarajevo protiv Zrinjskog bilo šest igrača mlađih od 21 godine Izvor: SamirCacan/MONDO

Sarajevo je slavilo u derbiju sa Zrinjskim 2:0 i stiglo do prve ovosezonske pobjede, a ono što naročito veseli sve zaljubljenike u bordo boju jeste činjenica da je tim s "Koševa" u protoklu utakmice imao čak šest igrača mlađih od 21 godine, od kojih su četiri upisala i minutažu na samom susretu, a riječ je o Kadušiću, Radovcu, Anđušiću i Mujakiću, prenosi zvanični sajt kluba.

Više od 6.000 navijača Sarajeva na stadionu, uz gledaoce pored TV ekrana, moglo je na terenu vidjeti polaznike klupske Akademije, a vrijedi istaći, da su svoj debi u dresu prvog tima Sarajeva upisali defanzivac, Nihad Mujakić i ofanzivac, Nemanja Anđušić.

Za Anđušića, ovo je bio prvi zvanični nastup za Sarajevo, a ovaj devetnaestogodišnji krilni fudbaler, prošao je kroz selekcije Akademije FK Sarajevo i nakon isteka posudbe i boravka u Olimpiku, ovog ljeta vratio se u prvi tim Sarajeva.

Mladi defanzivac, Nihad Mujakić, rođen je 1998. godine i još uvijek ima pravo nastupa za juniore kluba. Od početka priprema za tekuću sezonu, on boravi sa prvotimcima, a prve odigrane minute protiv Zrinjskog su, kako kaže, ispunjenje njegovog sna.

"Bio sam zaista uzbuđen kada me je Šef pozvao sa zagrijavanja. Upisati debi u dresu voljenog kluba, u ovako bitnoj utakmici, pred domaćom publikom je nešto posebno. Za mene je ogromna čast da zaigram za najveći klub u državi i da tako ispunim svoj dječački san. Atmosfera na stadionu je bila odlična, navijači su nam dali dodatno motiva i presretan sam zbog naše pobjede", kazao je talentovani Mujakić, koji je prošao sve selekcije Sarajeva, uključujući i Školu fudbala "Asim Ferhatović - Hase", te Akademiju FK Sarajevo, dodavši:

"Prilika za prvi nastup za mene predstavlja veliku motivaciju za daljni rad i nadam se da ću svojim zalaganjem zaslužiti priliku da ponovo zaigram. Koristim priliku da se zahvalim trenerima, saigračima i ljudima iz kluba, koji su mi omogućili, da ispunim svoj san."

Dugoročni cilj i opredjeljenje Fudbalskog kluba Sarajevo jeste da što veći broj mladih igrača iz Akademije kluba čine okosnicu prvog tima, a kao drugi najmlađi klub u ligi, sa prosjekom godina od 23.3 godine bordo klub je na dobrom putu da to i ostvari.

Ulaganje u mlade igrače, jedini je ispravan put, a i transfer politika kluba to pokazuje, s obzirom da je Sarajevo dovelo pet igrača ispod 25 godina starosti u svoje redove u ljetnom prelaznom roku, koji zajedno sa mladim igračima, uz one, nešto starije poput Ahmetovića, Adilovića, Husejinovića i Almira Bekića, čine aktuelni tim.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC