• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benko napušta "Koševo": Volim Sarajevo, ali

Autor mondo.ba

Tridesetdvogodišnji napadač Sarajeva Leon Benko zatražio je sporazumni raskid ugovora sa klubom sa "Koševa".

 Leon Benko zatražio raskid ugovora sa FK Sarajevo Izvor: MONDO/Samir Cacan

Iako je klub pomenutom napadaču nudio produženje ugovora, Benko je odlučio da se u nastavku svoje karijere iskuša u novoj sredini. On je još na početku priprema za tekuću sezonu, sredinom mjeseca juna, izražio želju za odlaskom, a svoju posljednju utakmicu u bordo dresu odigrao je protiv Željezničara, u prvom kolu nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.



"Iskreno, bilo mi je drago što sam bio dio kolektiva Fudbalskog kluba Sarajevo i što sam doživio mnogo lijepih trenutaka u dresu kojeg sam zavolio još od prvog dana. Rado ću se vraćati u Sarajevo, jer sam tamo stekao dosta prijatelja i upoznao mnogo divnih ljudi, a saigračima želim da ostvare snove navijačima, koji to zaslužuju. Zahtjev za raskidom je bio jedino moguće rješenje. Emotivno sam se vezao za Sarajevo, ali sam profesionalac, željan napretka, uspjeha i novih pobjeda", izjavio je Benko, dodavši:

"Velika mi je čast bila što sam dobio nagradu 'Ismir Pintol' od naših navijača. Zaista, mnogo mi to znači, ali više od svega mi je značila bezuslovna podrška navijača koju sam imao i u najtežim trenucima i oni su mi davali snagu. Ovim putem im se zahvaljujem, a Fudbalskom klubu Sarajevo želim mnogo sportskih spjeha i pobjeda u daljem takmičenju".

Benko je stigao u Sarajevo u drugoj polovini 2014. godine, a svoj debi upisao je protiv Zvijezde iz Gradačca 28. februara 2015. godine. Ukupno je za Sarajevo odigrao 49 utakmica i postigao 29 golova.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC