• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić "pecnuo" Želju: Bave se podmetanjem

Autor mondo.ba

Uoči jednog od derbija 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Slobode, strateg Tuzlaka Vlado Jagodić optužio je plave sa "Grbavice" za nesportsko ponašanje.

Banjalučki stručnjak je u najavi utakmice sa Željom priznao da je ekipa Slavka Petrovića favorit, ali da je i ranjiva.

"U prošlom kolu su poraženi i vidjelo se da Željezničar nije bauk, kako se mislilo, te da je ranjiv. Uprkos svemu, ne vidim razlog za nesportsko ponašanje i licitiranje, dan uoči utakmice, našim igračima koji će, navodno, preći na 'Grbavicu'. Kada ste mene čuli da se time služim? Neka se sve potvrdi na terenu, a ne podmetanjem kojekakvih priča", rekao je Jagodić.

Igračka situacija u Slobodi bolja je nego u prošlom kolu, jer se u ekipu vraćaju oporavljeni Nemanja Stjepanović, Amer Ordagić i Aleksandar Subić. S druge strane, roviti su Samir Merzić, Adnan Bobić i Miljan Govedarica.

"Jedini igrač koji nije u kombinaciji je Vladimir Grahovac, jer pauzira zbog tri žuta kartona. Nadam se da će proraditi i obradovati nas neko od onih koji će igrati te da dođemo do povoljnog rezultata. Moram istaći primjer Sulejmana Krpića koji je izjavio da želi igrati, mada smo juče bili na dženazi njegovom ocu i ostavili smo mu mogućnost da sam odluči hoće li igrati protiv Želje. Vidi se koliko voli grb kluba i kakav je profesionalac".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Njegov kolega sa klupe Želje Slavko Petrović nije komentarisao "nesportsko ponašanje" već je naglasio da je Sloboda u krizi i da će plavi učiniti sve da se revanširaju Tuzlacima za poraz na "Tušnju" (2:0).

"Naš protivnik je upao u jednu krizu koja se desi svakoj ekipi. Iz krize su izašli jer četiri utakmice nisu izgubili, od toga su tri igrali na strani. Slobodu mnogo potcjenjuju. Ne zaboravimo, ta ekipa se prošle godine do kraja sezone borila za titulu. Imaju jako kvalitetnu ekipu i sigurno će se tako i predstaviti. Dodatno je plus za njih što se vraćaju povrijeđeni igrači, Ordagić, Subić i Stjepanović. Ovdje će izaći sa najkvalitetnijom ekipom koju imaju. Mi ćemo se pod svaku silu potruditi da uzmemo bodove. Želimo se revanširati za poraz od 2:0 u prvom dijelu sezone. Kod nas neće biti mnogo promjena, vjerovatno 18 istih igrača će biti u rosteru", rekao je Petrović.

Utakmica Željezničar - Sloboda igra se u subotu od 16 časova.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC