• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

442 odbrojava: "Terminator" Vidić, pa Berbatov?!

Autor mondo.rs

Poznati fudbalski magazin proglašava spisak najboljih stranaca u Premijer ligi. Evo na koje je mesto stavljena "Stena" iz Užica.



Uticajni fudbalski magazin "Four Four Two" bira najbolje strance u Premijer ligi i među njih ubraja i igrače iz Srbije, koji su ostavili dubok trag u ostrvskom fudbalu. Posle Branislava Ivanovića, smeštenog na 65. mesto, u petak je "pozicioniran" i Nemanja Vidić, čuveni štoper i bivši kapiten Mančester junajteda.

Za mnoge iznenađujuće, Vidić nije ušao u najboljih 20, jer su ga engleski novinari proglasili za 27. najboljeg inostranog igrača istoriji Premijer lige, u društvo Robera Piresa (28. mesto), Ćavija Alonsa (29. mesto), Žuninja Pauliste (30. pozicija)...

Primera radi, isto društvo sa druge strane - dakle, ispred nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, Spartaka iz Moskve i Intera - zauzimaju: 26. Klod Makelele, 25. Dimitar Berbatov, 24. Sesk Fabregas, 23. Fernando Tores, 22. Jirgen Klinsman i 21. Jap Stam.

Evo šta autori kažu o Vidiću:

"Verovatno najbolji štoper britanskog kova u poslednje dve decenije. Stigao je iz Rusije i nosio je sva obeležja defanzivaca školovanih tradiciji engleske igre, zasnovanoj na "krvi i žestokim udarcima". Njegove osobine bile su - visoki skok, potpuno odsustvo suvišnih detalja i terminatorska osobina da ne oseti bol", opisan je Srbin.

"Ipak, njego predstavljanje engleskoj publici nije prošlo glatko. U prvih nekoliko meseci se veoma mučio sa tempom i žestinom Premijer lige. Ali, potom je vratio koncentraciju, navikao se i bukvalno jačao. 'Svaki put kada bih prošao kraj terena, video bih Nemanju kako diže tegove', rekao je jednom prilikom Pol Skols o Vidiću", takođe podsećaju engleski novinari.

POL SKOLS: VIDIĆ NIJE IZLAZIO IZ TERETANE

Vidić je nastupao za Mančester junajted od 2006. do 2014. godine, za to vreme osvojio pet titula Premijer lige i Ligu šampiona 2008. Kako je igrao za "đavole" pokazala su i priznanja njegovih kolega - samih fudbalera, koji su ga četiri puta birali u idealni tim prvenstva.

Takođe, Vidić je dva puta proglašavan i za igrača sezone Premijer lige - 2009. i 2011. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC