• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstor "slobodnjaka" zaustavio Borusiju

Autor mondo.ba

Marvin Platenhart je fantastičnim udarcem donio pobjedu Herti u derbiju 24. kola Bundeslige protiv Borusije iz Dortmunda (2:1). Bajern rutinski protiv Ajntrahta, drugi domaći poraz Lajpciga.

Iako je prvi strijelac Bundeslige Pjer - Emerik Obamejang nastavio golgetersku seriju u kojoj je na posljednja četiri meča postigao čak osam golova, (ukupno 22), Borusija je poražena u Berlinu od Herte sa 2:1.


Vedad Ibišević, reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je asistent kod prvog pogotka Salomona Kalua, ali je pobjedu berlinskom klubu osigurala "bomba" velemajstora za slobodne udarce Marvina Platenharta.


Defanzivac Herte je u 71. minutu skinuo paučinu sa 18 metara i to u golmanov ugao a švajcarskom čuvaru mreže Romanu Burkiju "dozvolio" samo da paradom uljepša njegov sedmi gol u sezoni.

...
Izvor: YouTube


Interesantno, svih sedam je postigao iz "slobodnjaka".


Time je Herta prekinula dobar niz "milionera" od četiri vezana trijumfa uključujući i ubjedljivu pobjedu nad Benfikom (4:0) u Ligi šampiona.


Peti uzastopni poraz upisao je u subotu Ajntraht iz Franfurta, za koji je od starta zaigrao novopečeni reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović, ali teško da je iko očekivao drugačiji epilog na gostovanju minhenskom Bajernu.


Za novu, 18. i to rutinsku pobjedu Bavaraca najzaslužniji je bio dvostruki strijelac Robert Levandovski, koji ima gol manje u odnosu na Obamejanga na listi najboljih golgetera njemačkog prvenstva.


Minhenski tim je danas stigao i do drugog mjesta na vječnoj listi klupskih rekorda - na čak 46 uzastopnih mečeva u svim takmičenjima na "Alijanc Areni" je tresao protivničku mrežu, a najbolja serija im datira još iz kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog vijeka (77).


U dobroj seriji je i nekadašnji napadač Bajerna Mario Gomez, koji se preporodio u dresu Volfsburga, pod trenerskom palicom Holanđanina Andrisa Jonkera. Na posljednjih sedam mečeva za "vukove" postigao je čak 11 golova.


U subotu je njegov pogodak donio Volfsburgu sva tri boda na gostovanju u Lajpcigu.

Srpski internacionalac Miloš Jojić bio je asistent u remiju njegovog Kelna u gostima kod Ingolštata (2:2), a mjesto na terenu stadiona "Audi Sportpark" ustupio je u 70. minutu sunarodniku Nevenu Subotiću.

"Jarčevi" su dva puta vodili pogocima Antonija Modesta, ali je domaćin uspio da ostane neporažen.

BUNDESLIGA - 24. KOLO:

Bajern Minhen - Ajntraht 3:0 (2:0)
/Levandovski 38, 55, Kosta 41/

Herta - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)
/Kalu 11, Platenhart 71 - Obamejang 55/

Darmštat - Majnc 2:1 (2:1)
/Sulu 5, Sam 12 - Kveson 45+3/

Frajburg - Hofenhajm 1:1 (0:0)
/Filip 56 - Kramarić 60/

Lajpcig - Volfsburg 0:1 (0:1)
/Gomez 9/

Ingolštat - Keln 2:2 (1:1)
/Leskano 42, Brežeri 69 - Modeste 15 pen, 60/

U petak:

Bajer Leverkuzen - Verder 1:1 (1:0)
/Foland 7 - Pizaro 79/


U nedjelju:

Šalke - Augzburg (15:30)
HSV - Borusija Menhengladbah (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 59, Lajpcig 49, Borusija Dortmund 43, Hofenhajm 42, Herta 40, Ajntraht 35, Keln 34, Frajburg 34, Borusija Menhengladbah (-1) 32, Bajer Leverkuzen 31, Majnc 29, Augzburg (-1) 28, Šalke (-1) 27, Volfsburg 26, Verder 26, HSV (-1) 23, Ingolštat 19, Darmštat 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC