• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH bez kluba u Evropi! Ispao i Široki Brijeg!

Autor mondo.ba

Bosna i Hercegovine više nema nijednog predstavnika u međunarodnim takmičenjima.

Poslije sarajevskog Željezničara, koji je eliminisan od AIK-a u Štokholmu, Široki Brijeg u četvrtak uveče nije izdržao pritisak na "Pecari" protiv Aberdina (0:2) i BiH je ostala bez ijednog predstavnika u Evropi!

Ranije su svoje evropske epizode završili Sarajevo i mostarski Zrinjski.

Iako su izabranici Gorana Sablića imali aktivan rezultat iz Škotske (1:1) i punu "Pecaru" na svojoj strani, nisu uspjeli da realizuju svoje šanse što su u nekoliko minuta surovo kaznili igrači Aberdina - 0:2 (0:0).

Greg Stjuart u 72. i Geri Mekej - Stiven tri minuta kasnije zatresli su mrežu Luke Bilobrka i razriješili sve dileme oko prolaska u dalje takmičenje, rastuživši navijače aktuelnog pobjednika Kupa BiH.

Škoti će u narednoj rundi igrati protiv kiparskog Apolona, koji je ukupnim rezultatom 5:1, savladao Zariju, inače tim koji je izbacio Sarajevo.

U prvih 45 minuta nije viđen posebno atraktivan fudbal, ali jeste bilo mnogo borbenosti i nekoliko polušansi Dejana Čabraje i Ivana Krstanovića.

Široki Brijeg je bio bolji rival u prvom dijelu, ali su u nastavku Škoti preuzeli primat i kreirrali par odličnih šansi ispred gola domaćina koje nisu uspjeli da realizuju.

Greg Stjuart i Endru Konsidin, kao i Rajan Kristi su ubacili u višu brzinu, pa je u drugom dijelu bila više nego evidentna razlika u kvalitetu.

Međutim, najbolju šansu i potez meča bio je volej Ivana Krstanovića, ali i odlična reakcija Džoa Luisa, koji je krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

I onda je uslijedilo "paklenih" pet minuta i dvije lopte su završile iza leđa Luke Bilobrka za kraj nadanja o plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

...
Izvor: YouTube

ŠIROKI BRIJEG: Luka Bilobrk, Bernardo Matić, Josip Barišić (C), Dino Ćorić, Dejan Čabraja, Luka Menalo, Josip Ćorić, Luka Begonja, Slavko Bralić, Ivan Krstanović, Stipo Marković. Trener: Goran Sablić.

ABERDIN: Džo Luis, Šejlum Logan, Grejem Šajni, Endru Konsidin, Entoni O'Konor, Mark Rejnolds, Keni Meklin, Greg Stjuart, Geri Mekej - Stiven, Džejden Stokli, Rajan Kristi.Trener: Derek Mekins.

TOK UTAKMICE

- kraj - 

90 - Igraće se još četiri minuta. Poslije drugog gola, Širokobriježani su se praktično predali.


Mackay-Steven G. Goal HD - Siroki Brijeg (Bih...by football365life2

78 - GOOOL! Aberdin je riješio pitanje prolaska u narednu rundu - 0:2. Strijelac je Geri Mekej - Stiven!


Greg Stewart Goal HD - Siroki Brijeg (Bih) 0...by Football--Live

72 - GOOOL! Aberdin vodi golom Grega Stjuarta, kojem je asistirao Rajan Kristi!

70 - Još 20-ak minuta dijeli osvajača Kupa BiH od plasmana u treće kolo i megdan sa kiparskim Apolonom.

69 - Najbolja prilika za Široki Brijeg poslije kontranapada, koji je na sjajan način završio volej udarcem Krstanić, ali je još bolje odbranio Luis i izbacio loptu u korner.


Š-A_Kr-šansaby clipsbh

64 - Četvrti žuti karton za Širokobriježane - ovog puta opomenut je Luka Menalo.

63 - Treća šansa za Aberdin u samo nekoliko minuta - poslije centaršuta iz slobodnog udarca Logana, Konsidin je bio najviši u skoku i šutirao. Međutim, lopta je prohujala pored lijeve stative.

61 - Ponovo je u dobroj prilici bio Kristi, ali je glavom šutirao pored gola.

60 - Najbolja šansa - Kristi je sjajno šutirao sa 20 metara, Bilobrk je odbranio, a Greg Stjuart se nije snašao i promašio zicer poslije odbijene lopte.

58 - Poslije dodavanja Dejana Čabraje ka Krstanoviću, napadač Širokog Brijega je dobro šutirao iskosa sa 20-ak metara ali je na mjestu bio golman Luis.

49 - I Krstanović je zaradio javnu opomenu poslije udaranja laktom protivničkog igrača. Logan je zaradio popriličnu "šljivu" ispod oka.

47 - Požutio je Josip Ćorić poslije prekršaja na sredini terena. 

46 - Nastavljen je meč u Širokom Brijegu. 

- poluvrijeme - 

45 - Igraće se još tri minuta do kraja prvog dijela.

41 - Žuti karton za Rajana Kristija zbog žestokog starta na Ivanu Krstanoviću.

39 - Stativa za Aberdin! Endru Konsidin je nadskočio Ćorića i šutirao glavom poslije centaršuta Šejluma Logana, ali je sudija Mihael Tajkgard iz Danske dosudio prekršaj jer se gostujući igrač poslužio rukama.

35 - Greg Stjuart je probio po desnoj strani i centrirao negdje oko penala, ali je na sreću navijača Širokog Brijega Dino Ćorić otklonio opasnost.

31 - Aberdin se oslobodio pritiska i u posljednjih nekoliko minuta prebacio težište igre na polovinu domaćina.

24 - Žuti karton za kapitena domaćih Josipa Barišića, koji je prekinuo faulom opasan napad Aberdina.

23 - Luka Begonja je pokušao sa distance, ali bez većih problema za golmana Luisa.

20 - Prvi udarac u okvir gola gostiju, ali slabo je glavom šutirao Dejan Čabraja. 

15 - Širokobriježani bolje stoje od Škota na terenu, ali i dalje bez opasnosti po gol Aberdina. 

8 - Početno ispitivanje snage, zasad domaćin ima incijativu, ali još nije bilo opasnosti ispred obojice golmana - Luke Bilobrka i Džoa Luisa.

1 - Počeo je dvoboj na "Pecari".

NAJAVA

Poslije aktivnog rezultata u Aberdinu (1:1) izabranici Gorana Sablića priželjkuju prolaz u narednu rundu takmičenja na dupke punoj "Pecari", koja je prijateljski dočekala škotske navijače za razliku od ružne uvertire u Mostaru, gdje su goste napale pristalice mostarskog Zrinjskog.

Zbog incidenta izdano je i klupsko saopštenje u kojem je najoštrije osuđen huliganski napad na navijače Aberdina...

"NK Široki Brijeg najoštrije osuđuje huliganski napad na navijače Aberdina koji se dogodio kasno sinoć (srijeda) na području Starog grada u Mostaru. Dio medija u BiH pokušao je, na žalost, u svome poznatom stilu, u vezu s incidentom dovesti domaće navijače i njihov navodno obećani žestoki doček, što se moglo protumačiti i kako s cijelim slučajem nekakve veze imaju navijači Širokog Brijega.

Zbog svega, koristimo ovu priliku još jednom javno zahvaliti Aberdinu i njegovim navijačima na izuzetnoj dobrodošlici prilikom gostovanja naše ekipe i naših navijača u Škotskoj i pozvati ih da budu naši dragi gosti u Širokom Brijegu na revanšu, gdje ćemo im nastojati uzvratiti jednakom mjerom. Neki od njih već su u srijedu bili u Širokom Brijegu i ugodno se proveli, danas (četvrtak) za njih je osigurana i fan zona uz istočnu tribinu, a zagarantovani su im maksimalna bezbjednost i dobar provod prije, za vrijeme i nakon večerašnje utakmice Široki Brijeg - Aberdin (20.45)", navedeno je u saopštenju hercegovačkog kluba.

Potvrda da u ovom nisu učestvovali navijači Širokog Brijega stigla je i iz kluba sa stadiona "Pitodri".

"Policija nam je potvrdila da napadači nisu povezani ni na koji način sa našim večerašnjim protivnikom", saopšteno je iz škotskog kluba.

Utakmicu na "Pecari" sude Danci. Glavni sudija je Mihael Tajkgard, a pomagaće mu Lars Riks i Lars Humelgard.

U odnosu na prvu utakmicu, trener gostiju Derek Mekins napravio je dvije izmjene - umjesto Adama Runija i Grega Tensija u startnih 11 su Greg Stjuart i Džejden Stokli.

Na drugoj strani, Goran Sablić je umjesto Lončara na travnjak "Pecare" poslao Josipa Ćorića.

Bolji iz ovog dvomeča u narednoj rundi takmičenja očekuje pobjednik duela između kiparskog Apolona i moldavske Zarije. Vjerovatno Kiprani jer su u prvom meču slavili rezultatom 3:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC