• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi imaju bodova koliko u prethodna dva ciklusa!

Autor mondo.rs

Podatak koji mnogo toga govori...

Još samo malo i tamo smo!

Srbija je pobedom u Dablinu nad Republikom Irskom (1:0), u meču sa mnogo tempa mora se dodati, ostvarila petu pobedu u kvalifikacijama za Mundijal i tako malo joj nedostaje da bi i zvanično "izvadila vizu" za Rusiju, i to sa prve pozicije.

Drugo mesto već imamo u džepu, ali ćemo ga rado prepustiti nekome drugome...

"Orlovi" su trenutno lideri grupe "D" sa osvojenih 18 bodova (pet pobeda i tri remija), a ono što je u isto vreme i sjajno i zabrinjavajuće je da smo toliko bodova osvojili u prethodna dva ciklusa kvalifikacija (za SP 2014 i EP 2016) i to ZAJEDNO!


I to sve pre nego što su i završene kvalifikacije za Mundijal 2018. godine u Rusiji, pošto su nam ostale još dve utakmice protiv Austrije (G) i Gruzije (D).

Srbija je za odlazak na prethodno Svetsko prvenstvo bila u grupi sa Belgijom, Hrvatskom, Škotskom, Velsom i Makedonijom i igrala solidno, ali na kraju bila trećeplasirana sa 14 bodova zbog nekih kikseva koji se nisu očekivali, a tada je ekipu vodio selektor Siniša Mihajlović.


Propuštena je šansa da se ode na veliko takmičenje, ali to nije ništa naspram bolnih kvalifikacija kakve su bile za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, gde nas takođe nije bilo.

"Orlovi" su bili u "skraćenoj" grupi i igrali samo osam mečeva, a u njima su skupili samo ČETIRI boda. Istina, Srbija je ostvarila dve pobede i remi, ali je našoj reprezentaciji naknadno oduzeto tri boda zbog incidenta sa dronom, što je bilo dovoljno za tek pretposlednje mesto ispred Jermenije...

Daleko ispred nas završio je Portugal, kasnije šampion Evrope, a čak se i Albanija direktno plasirala u Francusku, dok je Danska išla u baraž i ispala od Švedske...


U toku tih kvalifikacija ekipu su vodili Dik Advokat, pa Radovan Ćurčić, ali u novi ciklus kvalifikacija ušli smo sa selektorom Slavoljubom Muslinom koji je u potpunosti promenio sistem igre i prešao na odbranu sa tri igrača u liniji, što je svakako dalo neke svoje prednosti.

Srbija je pobeđivala i kada nije briljirala, brljanja je bilo, ali ne u meri u kojoj smo navikli, pa je rezultat toga velikih 18 bodova na kontu Muslinovih igrača.

Da li će to biti dovoljno za odlazak u Rusiju? Sve govori da hoće!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC