• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adžem: Danas smo pokazali karakter

Autor mondo.ba

Zadovoljstvo u taboru Željezničara, Mladen Žižović najavljuje pojačanja za proljećni dio prvenstva.

 Adžem: Danas smo pokazali karakter Izvor: Samir Cacan/MONDO

Željezničar je nakon rijetko viđenog preokreta u Premijer ligi BiH slavio u Vitezu i na zimsku pauzu ide kao jesenji šampion.

Nakon turbulentnog početka sezone čelnici tima sa "Grbavice" su sporazumno raskinuli saradnju sa Slavkom Petrovićem i imenovali Admira Adžema kao čovjeka koji treba da spasi "brod".

Mladi trener je osvajanjem jesenje titule nadmašio očekivanja i opravdao povjerenje "plavog" dijela Sarajeva.

Nakon meča trener Želje je bio zadovoljan ostvarenim u proteklih mjesec dana i pohvalio fizičku spremu svojeekipe.

''Bilo je teško igrati na ovakvom terenu. Možda je ovo najbolji scenario jer da je nekako drugačije, ne bi bilo dobro jer su ovi momci zaslužili da budu jesenji prvaci. Ono što su uradili posljednji mjesec je fenomenalno, na granici su svojih mogućnosti, iscrpljeni su i fizički i mentalno. Skupili smo snage na poluvremenu, pokazali karakter, rekli da možemo preokrenuti, postigli smo tri gola na ovakom terenu i sada neka igrači zasluženo slave'', rekao je Adžem, a prenose sarajevski mediji.

Izvor: MONDO/Samir Cacan


Mladen Žižovć je u izjavi nakon meča čestitao ekipi Željezničara na zasluženoj pobjedi i najavio dolazak nekoliko pojačanja u zimskom prelaznom roku.

"Teška utakmica za sve aktere, poslije svega kada se ovako izgubi, mislim da je nama najteže, pogotovo igračima. Dok je teren dozvoljavao igru, ono što smo htjeli smo pružili i vodili 2:0. Postigli smo golove, a u drugom dijelu nismo izdržali pritisak, prvi pogodak im je dao krila, nošeni publikom stigli su do preokreta. Nisam vidio je li bio jedanaesterac, ne želim ulaziti u to. Čestitam Želji na jesenjoj tituli, sve zasluge idu njima, želim im puno sreće u daljem radu'', rekao je Žižović za sarajevske medije i dodao:

''Mi sigurno imamo dosta prostora za neke nove mlade igrače i sigurno će dobiti priliku. Fali nam nekoliko pozicija u timu, potrudićemo se da osvježimo ekipu. Rano je govoriti o imenima. Šest mjeseci ovo traje, moramo se odmoriti i onda možemo očekivati pojačanja."

Nakon zimske pauze u 19. kolu Premijer lige Željezničar u gostima igra protiv Krupe, dok će Radnik u Bijeljini ugostiti Borac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC