• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anri o Zidanu: Smešno je pričati o otkazu

Autor mondo.rs

Tjeri Anri brani svog nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Francuske koji je prvi put od dolaska u Real Madrid pod velikim pritiskom.

Real Madrid je napravio veliki posao kada je u januaru 2016. godinu angažovao Zinedina Zidana koji je od tada sa "kraljevskim klubom" uspostavio pravu dominaciju u evropskom fudbalu osvojivši 8 trofeja, ali trenutno je klub u rezultatskoj krizi u La Ligi...

Porazom u "El Klasiku", i to veoma ubedljivim (0:3), Barselona je pobegla Realu na 14 bodova razlike, a kako to obično biva u Madridu - odmah se traži smena trenera.


Bez obzira na sve rezultate koje je Zizu zabeležio sa "kraljevskim klubom" - ni njegova pozicija ne deluje potpuno sigurno u ovom trenutku, posebno iz razloga što Real nikada nije imao milosti prema trenerima, pa su smenjivani Del Boske, Anćeloti...

U odbranu Zidana stao je i njegov nekadašnji saigrač Tjeri Anri.

"Meni je smešno uopšte da pričam o smeni Zinedina Zidana nakon onoga što je uradio... Može li da dođe do malog prekida fenomenalne serije koju on ima sa Realom? Tako je u poslu čim dođe do male krize, ali ljudi, on je napravio sjajan posao", ispričao je Anri koji sada radi kao stručni konsultant na "Skaj Sportsu".


Anri je naveo i da je Benitez pokušao da koristi Kazemira na sredini terena uz Krosa i Modrića, što mu nije baš pošlo za rukom, da bi Brazilac eksplodirao u sistemu Zinedina Zidana...

"Podsetiću vas da Real po njegovom dolasku nije igrao onako kako inače igra Real, ali je dobijao utakmice. Tada su svi govorili da je Zizu sjajan taktičar jer je prepoznao da je sredini terena potreban još jedan radnik, a ne četiri 'galaktikosa', ali sada mu zameraju što tako igra. Trener može da vam da odličan taktički plan, ali sve je na kraju na igračima", poručio je Francuz.

Upravo je najviše kritika Zidanu bilo upućeno zbog toga što je uz Kazemira dodao još jednog defanzivnog vezistu u vidu Kovačića koji je bio striktno "vezan" za Mesija.

Tako je trener Reala na klupi ostavio kreativnijeg Iska, nauštrb hrvatskog fudbalera, kako bi parirao drugačijoj Barseloni koju "praktikuje" Ernesto Valverde i to je uspelo tokom prvog poluvremena kada su Katalonci bili bez neke veće šanse.

Međutim, kada je Kovačić došao u dilemu da li da pazi na Rakitića koji "juri" sa loptom ili na Mesija, za koga je čitav meč bio zadužen, raspala se i Realova koncepcija igre...

Zidan je stao u odbranu Kovačića, kao što bi i svaki trener, ali u narednim danima mnogo će se pričati o izborima trenera Reala čija ekipa ne igra toliko dobro.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC