• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klupa "azura" - velika imena u opticaju

Autor mondo.ba

Ko će biti novi selektor reprezentacije Italije?

Debakl u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i eliminacija u baražu od Švedske označili su kraj selektorskog mandata Đampjera Venture na klupi "azura".

Na rukovodstvu italijanske reprezentacije sada je težak zadatk - izbor novog kormilara.

Kako prenose mediji sa Apenina, Fudbalski savez Italije (FIGC) novog selektora tražiće između Antonija Kontea, Karla Ančelotija i Roberta Manćinija.

Italijani su se našli u komplikovanoj situaciji, s obzirom da je i predsjednik Saveza Karlo Tavekio podnio ostavku nakon razočaravajućih kvalifikacija, nakon kojih će Italija prvi put nakon 50 godina propustiti jedno veliko takmičenje.

FIGC juče je odredio budžet za 2018. godinu, a prema njemu novi selektor imaće platu od pet miliona evra.

Komisija za izbor novog kormilara nacionalnog tima, u sastavu Damijano Tomazi, Gabrijele Gravina i Kozimo Sibilja, biraće između pomenuta tri velika trenerska imena.

Prvi pik je svakako Ančeloti, koji trenutno nema angažman nakon što je otpušten sa klupe Bajern Minhena. Ipak, navodono je Ančeloti "zagrijan" samo za klupski fudbal, pa je nedavno povezivan sa klupom Čelsija, gdje je već radio od 2009. do 2011. godine.

Njega podržava Tomazi, dok preostala dva člana prednost daju Konteu. Menadžer londonskih "plavaca" već je sjedio na klupi "azura", kada je uradio je sjajan posao u kvalifikacijama za EURO 2016. Očekuje se da 48-godišnji strateg na kraju sezone napusti Čelsi.

Posljednje ime koje je u opticaju je Manćini, aktuelni trener Zenita iz St. Peterburga, koji je poručio da bi razmislio o preuzimanju Italije ukoliko stigne zvanična ponuda.

Osim pomenute trojke, potencijalno rješenje mogao bi biti i Klaudio Ranijeri.

Sve u svemu, Italijani se nalaze pred veoma bitnom odlukom, koja mi mogla odrediti dalji put reprezentativnog fudbala na "čizmi".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC