• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Je li on rješenje za klupu "azura"?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Poraz od Švedske u baražu bio je skoro, pa predvidljiv. Možda je to i dobra stvar, jer italijanskom fudbalu je neophodna reforma", smatra Klaudio Ranijeri.

Klaudio Ranijeri, najbolji trener svijeta 2016. godine u izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA), priznao je da bi zamolio predsjednika Nanta, čiji je sada trener, da ga pusti, ukoliko bi dobio ponudu da postane selektor reprezentacije Italije.

Ranijeri, koji je u sezoni 2015/16 senzacionalno sa Lesterom osvojio naslov šampiona Engleske, sada je trener u francuskom Fantu. U domovini ga spominju kao jednog od mogućih nasljednika Đampjera Venture, koji je nakon eliminacije Italije u baražu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji dobio otkaz.

"Poraz od Švedske u baražu bio je skoro, pa predvidljiv. Možda je to i dobra stvar, jer italijanskom fudbalu je neophodna reforma. Moramo vratiti reprezentaciju u centar svega. Naravno, svi bi voljeli da budu selektor Italije, ali jako sam sretan u Nantu. Ako bih dobio ponudu, zamolio bih predsjednika kluba da me pusti. Međutim, mislim da je najvažnija stvar reforma Fudbalskog saveza Italije, kojem je neophodna svježa energija i nove ideje", kazao je Ranijeri za italijanske medije.

Ranijeri je tokom trenerske karijere vodio veliki broj kluba, a izdvajaju se Napoli, Fiorentina, Valensija, Atletiko Madrid, Čelsi, Juventus, Roma, Inter, Monako.

Već je imao priliku obavljati selektorski posao, jer je 2014. godine s klupe vodio reprezentaciju Grčke.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC