• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković: Republika Srpska? Neostvarena želja...

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Ovogodišnji laureat nagrade "Miljan Miljanić", koju dodjeljuje Fudbalski savez Republike Srpske i list "Sportski žurnal", je legendarni Ilija Petković.

 Petković: Republika Srpska? Neostvarena želja... Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Na sedmoj po redu manifestaciji "Dan fudbala" u Banjaluci, koju zajednički organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i list "Sportski žurnal" najvažniju nagradu za fudbalsko stvaralaštvo i izuzetna dostignuća osvojio je Ilija Petković.

Legendarni "tajfun sa Karaburme" je dobio priznanje koje nosi ime po njegovom fudbalskom učitelju, Miljanu Miljanjiću.

"Imam jednu neostvarenu želju, a to je da budem selektor Republike Srpske na nekom velikom takmičenju. Takođe želim da kažem nešto o čovjeku po kome ova nagrada nosi ime, a to je Miljan Miljanić. On je svima nama bio učitelj, zaista jedan velikan".

Ilija Petković je čest gost u Banjaluci i ne krije da se kraj Vrbasa izuzetno lijepo osjeća.

"Ja sam se ovdje što bi se reklo odomaćio, često sam u Banjaluci i lijepo se osjećam. Drago mi je da ovdje uvijek vidim nova lica i nove ljude koji dobijaju priznanja. Izuzetno sam ponosan kada dobijem ovakvo priznanje, pogotovo ovdje u Banjaluci. Ja sam kao fudbaler bio na mnogim pozornicama, ali ovo danas je za mene nešto posebno. Ovo je priznanje za moju igračku i trenersku karijeru", rekao je Ilija Petković i dodao:

"Ovom skupu prisustvuje veliki broj cijenjenih sportskih radnika i ovaj region i Republika Srpska će ostati u lijepom sjećanju svima njima. Meni neće ostati samo ova plaketa, već i sjećanje na ovaj dan. Ova nagrada će zauzimati centralno mjesto među poklonima koje sam dobio u svojoj karijeri, jer me ovo priznanje veoma iznenadilo".

Osim dresa OFK Beograda, Petković je u igračkoj karijeri je nastupao za francuski Troa i sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji 1968. godine, dok je kao trener između ostalih radio na klupama švajcarskog Serveta, grčkog Arisa, katarskog Al Ahlija i klubovima iz Kine i Južne Koreje.

Legendarni golman i predsjednik FK Partizan Ivan Ćurković je po prvi put prisustvovao na ovoj manifestaciji.

"Veoma sam zadovoljan što sam danas ovdje među svojim kolegama, prijateljima sporta i čestitam organizatorima na sjajnoj manifestaciji. Ovo treba da se održava jer je to dobro za sport, fudbal, grad i Republiku Srpsku. Nastavite ovako, a ja ću uvijek biti uz vas onoliko koliko mogu i koliko vi želite", zaključio je Ivan Ćurković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC