• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matija teško, a Luka i Mijat lako do polufinala!

Autor mondo.ba

Ajntraht iz Frankfurta i Šalke izborili su plasman među četiri najbolje ekipe u Kupu Njemačke.

Poslije Bajerna i Bajer Leverkuzena, koji su sinoć osigurali polufinale, plasman među četiri ekipe Kupa Njemačke u srijedu uveče izborili su Šalke i Ajntraht i svi zajedno će se naći u nedjeljnom žrijebu u 18 časova.

Od ovogodišnjih polufinalista, ali i ukupno u Njemačkoj, najviše trofeja osvojio je Bajern (18), potom slijedi Šalke sa pet i Ajntraht sa četiri pehara, dok je Bajer Leverkuzen osvojio samo jednom Kup Njemačke.

Tim iz Gelzenkirhena je na „Feltins Areni“ savladao Volfsburg rezultatom 1:0, dok je ekipa iz Frankfurta nešto ranije deklasirala Majnc sa 3:0 (1:0).

„Kraljevsko plavi“ odlično su ušli u utakmicu i već u 10. minutu stigli do prednosti golom Gvida Burgštalera, koji se ispostavio dovoljnim za prolaz dalje i priliku da poslije sedam godina ponovo igraju veliko finale i eventualno podignu trofej.

Bugštaler je odlično istrčao kontranapad, „polomio kičmu“ dvojici defanzivaca „vukova“, a onda pogodio suprotan ugao za slavlje domaćih navijača - 1:0.

Najbolju šansu za goste propustio je Turčin Junuz Mali u 25. minutu, kada je sa velike udaljenosti sjajno šutirao i praktično matirao golmana Ralfa Farmana, ali je prečka spasila Šalke.

U nastavku susreta bilo je još prilika na obje strane, a "zicer" je imao napadač Volfsburga Danijel Didavi u 89. minutu, ali mu je u situaciji "jedan na jedan" sa pet metara odbranio golman domaćina, pa je u polufinale prošao Šalke, za koji je svih 90 minuta odigrao reprezentativac Srbije Matija Nastasić.

TRI GREŠKE MAJNCA, TRI GOLA AJNTRAHTA!

Tako bi se ukratko mogao napisati izvještaj sa četvrtfinala Kupa Njemačke na „Komercbank Areni“ u Frankfurtu s obzirom da su najzaslužniji za plasman Ajntrahta u polufinale DFB Pokala bili igrači Majnca.

Golman Majnca Rene Adler poslije 106 dana pauze bio je starter u gostujućem timu, ali je povratak obilježio nevjerovatnom greškom - praktično je poklonio prvi gol domaćinu nakon što je bespotrebno izgubio loptu, a Ante Rebić je ubacio u praznu mrežu.

I drugi pogodak Ajntrahta djelo je protivničkih fudbalera, tačnije Aleksandera Haka, koji je u namjeri da izbaci loptu u korner prevario svog golmana Adlera za 2:0. Inače, bio je to šesti autogol Majnca protiv Ajntrahta, što je tri puta više nego protiv bilo kojeg tima.  

Nevjerovatno, ali i trećem golu domaćina u 62. minutu koji je postigao Omar Maskarel „kumovao“ je gostujući igrač Deni Laca, koji je bukvalno dodao loptu Špancu na ivici kaznenog prostora, a ovaj se našao ispred golmana i majstorski ga lobovao - 3:0.

Očigledno iznerviran zbog greške, Laca je u 82. minutu zaradio i direktan crveni karton zbog oštrog starta.

U posljednjih 15-ak minuta utakmice na „Komercbank Areni“ u ekipi Nike Kovača zaigrao je i mladi srpski rerprezentativac Luka Jović, dok Mijata Gaćinovića nije bilo ni na klupi.

Kup Njemačke, četvrtfinale:

Ajntraht Frankfurt - Majnc 3:0 (1:0)

/Rebić 17, Hak autogol 53, Maskarel 62/

Šalke - Volfsburg 1:0 (1:0)

/Burgštaler 10/

Igrano u utorak:

Paderborn - Bajern0:6 (0:3)

/Koman 19. Levandovski 25, Kimih 42, Toliso 55, Roben 86,89/

Bajer Leverkuzen - Verder 4:2 (2:2, 1:2) NAKON PRODUŽETAKA

/Brandt 31, 55, Belarabi 111, Haverc 118 - Kruze 4 penal, Johanson 8/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC