• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković za MONDO: Laž je da sam prijetio sudiji!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Potpredsjednik Borca za naš portal potvrdio da nema govora o bilo kakvim prijetnjama arbitru meča sa Krupom Zoranu Grbiću iz Prijedora. "Možda je bila neka neprikladna riječ, ali daleko od toga da je neko htio da se obračunava fizički."

 Vico Zeljković o prijetnjama sudiji Zoranu Grbiću To je laž Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Čelnik Borca Vico Zeljković označen je od strane delegata susreta Borac - Krupa Mile Mandića kao neko ko je želio da se fizički obračuna sa glavnim arbitrom Zoranom Grbićem iz Prijedora, ali potpredsjednik Banjalučana u izjavi za naš portal demantovao je ove tvrdnje.

"Apsolutno je netačno da je bilo nekih prijetnji sudiji Grbiću. Bili smo nezadovoljni i to nezadovoljstvo smo iskazali na normalan način, smatrajući da suđenje na Gradskom stadionu nije korektno. Kao domaćini nemamo nikakvu zaštitu i to se ponavlja već nekoliko puta. Grbić, iako nije direktno uticao na krajnji rezultat, došao je da nas ošteti. Planski, ciljano, kartonirao nam je igrače za sljedeću utakmicu, pokazavši treći žuti karton Aleksandru Raduloviću i Mladenu Veselinoviću, bez ikakvog razloga. Oni neće igrati sljedeće kolo, navodno zbog prigovora", kaže za MONDO Zeljković.

On je naglasio da se suđenje na štetu Borca ponavlja već nekoliko puta i da su u klubu morali da iskažu nezadovoljstvo.

"Jednostavno, bili smo nezadovoljni i niko nam ne može osporiti pravo da budemo nezadovoljni. Međutim, niko nije želio fizički da se obračuna, to je laž. Možda je bila neka neprikladna riječ, ali daleko od toga da je neko htio da se obračunava fizički. Postoje organi saveza i neka oni rade ono što misle da je ispravno. Ako je to novčana kazna, neka bude tako. Ponavljam, niko od nas nije slijep, suđenje nije uticalo na krajnji ishod meča i rezultat, ali činjenica je da na Gradskom stadionu praktično svaku utakmicu imamo suđenje kao da smo gosti", dodao je naš sagovornik.

On nije mogao da objasni razlog ovakvim dešavanjima.

"Zbog čega je to tako, zaista ne znam. Nikog ne optužujem u Savezu, ne mislim da neko nešto namjerno radi, ali nije mi jasno zbog čega se arbitri tako ponašaju. Jednostavno, kad god budemo oštećeni, pričaćemo o tome i to niko ne može da nam zabrani", poručio je čelnik banjalučkog premijerligaša.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

On se još jednom osvrnuo na stanje terena na Gradskom stadionu.

"S obzirom da se prethodnih dana dosta komentarisao teren, moram se osvrnuti i na ovu temu. Svako ko prati fudbal svjestan je da ono nisu bili fudbalski uslovi. Ko god hoće da bude korektan, neka pogleda utakmicu Sarajevo - Radnik i vidi u kakvom stanju je bio teren na 'Koševu'. To govorim iz razloga što o Sarajevu i 'Koševu' uopšte nije bilo komentara. S druge strane, o Borčev teren dva dana je bio goruća tema. Da nas pogrešno ne svhate, nemam ništa protiv Sarajeva i njihovog stadiona, nego samo naglašavam da nismo mi jedini sa lošim terenom"

Zeljković je svjestan da je utakmica odigrala skoro na bezuslovnom terenu, ali drugačije nije moglo, s obzirom da čelnici Fudbalskog saveza nisu željeli da odgode kolo.

"Nema tu ništa sporno. Tereni nisu bili kakvi bi trebalo da budu. Ipak, možda bi trebalo da se više raspravlja o drugim temama. Npr, zbog čega je stanje u Borcu ovakvo, zbog čega se mi već dvije godine borimo da preživimo, da spasimo klub od stečaja. Ko je napravio milionske dugove, koji su jasni i vidljivi? Ako neko voli klub, treba o svemu da se komentariše i piše, a ne samo o aktuelnoj situaciji", jasan je član Uprave Borca.

Na konferenciji za medije trener Igor Janković nije želio da komentariše suđenje, ali očigledno je da na Gradskom stadionu nisu zadovoljni kako je Grbić dijelio pravdu.

Zoran Grbić
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na pitanje da li će Borac uputiti zvaničnu žalbu na suđenje Fudbalskom savezu BiH, Zeljković kaže:

"Nećemo se žaliti jer kao što sam već rekao sudija nije direktno uticao na rezultat. Žalili smo se na suđenje Admira Šehovića, koji nas je dva puta oštetio protiv Mladosti, pa je opet delegiran da nam sudi, što je presedan. Ako ništa, barem je kasnije dobio suspenziju do kraja sezone, što pokazuje da smo u pravu. Ne znam šta time fudbal u BiH dobija dugoročno. Fudbal se igra zbog navijača, a ne sudija. Nadam se da se ovakve stvari neće dešavati u budućnosti", istakao je.

Zeljković je naglasio da će klub preduzeti sve potrebne mjere kako bi se zaštitilo ime Borca.

"Mi ćemo sa naše strane preduzeti sve što je potrebno da se zažtitimo i uvijek ćemo kritikovati kada smo nezadovoljni. Delegat Mandić je napisao takav izvještaj vjerovatno zato što je iz Prijedora kao i glavni sudija. Vjerovatno zajedno ujutro piju kafu, pa su tako zajedno i napravili zapisnik. Ali, imaju organi saveza koji odlučuju o tome, ali ja stojim iza toga da nikome nisam prijetio fizički", zaključio je Zeljković na kraju.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goca

Ko si ti ???

PraviVultures87

@Goca Niko ...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC