• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mbape: Briga me za zlatnu loptu, hoću titulu!

Autor mondo.rs

Tema o kojoj se sve češće priča...

Kome će ove godine pripasti najvažnije individualno priznanje u fudbalu - Balon d'Or?

Pred početak Svetskog prvenstva najglasnije se pričalo o Kristijanu Ronaldu i Mohamedu Salahu, pretpostavljali su mnogi da bi mogao da bude nagrađen i Lionel Mesi ukoliko osvoji sa Argentinom "zlatni globus", ali kako su sva trojica rano eliminisani sa Mundijala - povela se priča o tome da bi trebalo da bude nagrađen fudbaler iz redova prvaka Sveta.

Pošto znamo već da je Francuska prvi finalista pošto je u Sankt Peterburgu bila bolja od Belgije - pažnja se usmerava na igrača koji je impersionirao na ovom turniru.


U pitanju je naravno Kilijan Mbape koji je naročito sjajan bio protiv Argentine kojoj je dao dva gola, a odlične partije pružio je i protiv Urugvaja i Belgije čije je defanzivce mučio driblinzima i prodornošću koja mnoge podseća na Ronalda - brazilskog Ronalda.

Ako Francuska postane prvak sveta, da li bi bilo legitimno da osvoji "zlatnu loptu"?

"Briga me je za to, uopšte ne razmišljam o tome. Samo želim da osvojim Svetsko prvenstvo, 'zlatna lopta' me trenutno ne interesuje", kazao je tinejdžer posle plasmana Francuske u finale i velikog slavlja koje je usledilo u njegovoj zemlji.

Nije "ušao" u mnogo šansi protiv Belgije, ali je sve navijače kupio "petom u trku" za Olivijea Žirua koju iskusni napadač nije pretvorio u gol, da bi posle meča dobio i savet svog idola.


Tjeri Anri, legendarni napadač Francuske bio je ovoga puta na strani Belgije u ulozi pomoćnog trenera, ali ga to nije sprečilo da posle završetka susreta pruži reči podrške Mbapeu koji se ugleda na njega od malih nogu.

"Nisam bio rođen te 1998. godine kada smo bili prvaci sveta i nisam video ljude kako slave. Sve ćemo dati od sebe u finalu da završimo posao", poručio je Mbape.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC