• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović: Moramo iskoristiti naše prednosti

Autor mondo.ba

U petom kolu Premijer lige BiH, fudbaleri Radnika ugostiće zenički Čelik koji u Bijeljinu dolazi pun samopouzdanja nakon trijumfa protiv Zrinjskog na "Bilinom polju" i traži prve bodove u gostima ove sezone.

 Žižović: Moramo iskoristiti naše prednosti Izvor: MONDO/Samir Cacan

Čelik je u uvodna četiri kola imao polovičan učinak i pored šampiona BiH slavio je i protiv sarajevskog Željezničara, dok je Radnik još uvijek neporažen sa tri remija i pobjedom protiv Sarajeva u prvom kolu.

Radnik je u prošlom odigrao bez golova protiv Širokog, a u meč protiv Čelika ulazi jači za štopera Domagoja Franića koji se vraća u tim nakon odrađene suspenzije

"Pokušaćemo da upišemo tri boda, kao i svaku utakmicu da riješimo u najmanju ruku u svoju korist. Čelik je pokazao da je veoma neugodna ekipa, imaju nekoliko iskusnih igrača i znaju igrati na rezultat, što su pokazali u poslednjoj utakmici protiv Zrinjskog. Imaju dobrih igrača u ofanzivi i stvarno su neugodni za svaku ekipu. Mi znamo šta nam je raditi, naše je da ih onemogućimo i da iskoristimo naše prednosti, a definitivno jedna od prednosti je dobra atmosfera u timu i dobar rad koji se kruniše dobrim rezulatatima", rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

Optimističan pred ovu utakmicu je kapiten tima iz Bijeljine Dušan Martinović.

"Smatram da neće biti lako protiv Zeničana ali isto tako vjerujem u naš jak kolektiv koji iz dana u dan pokazuje da je tim za veće domete. Optmista sam pred ovaj susret, pa bi pobjeda protiv Čelika bila bi pravi šlag na torti nakon osvojenog boda u susretu protiv Širokog Brijega", tvrdi Martinović.

Zeničani će u Bijeljini nastupiti bez Ivana Livaje koji je protiv Zrinjskog zaradio treći žuti karton i automatsku suspenziju, Fenan Salčinović je povrijedio zadnju ložu, dok je strijelac pobjedonosnog gola protiv šampiona BiH Nermin Jamak povrijedio koljeno. Duel protiv Radnika će propustiti i Stevo Nikolić, kao i Vedran Vrhovac i Tarik Adilović.

Utakmica počinje u 17.30 časova, a pravdu će dijeliti Mateo Musa iz Čitluka.

PREMIJER LIGA BIH - 5. KOLO:

Mladost - Široki Brijeg (17.00)
GOŠK - Tuzla siti (17.30)
Sloboda - Krupa
Radnik - Čelik
Željezničar - Sarajevo (20.15)

Odgođeno za 29. avgust:

Zrinjski - Zvijezda 09 (20.00)

TABELA: Željezničar 9, Široki Brijeg 8, Sarajevo 7, Krupa 6, Radnik 6, Zrinjski 6, Čelik 6, Tuzla siti 4, Sloboda 4, Zvijezda 09 3, GOŠK 2, Mladost 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC